Marinerede sild vendt i den skønneste marinade med havtorn, – frisk, sød og syrlig på samme tid og med et strejf af gurkemeje.
Perfekt sild til julebordet,til påske, pinse eller bare til en dejlig frokost.
Denne her sild var lidt af en udfordring, – jeg smagte en sild med havtorn for maaange år siden på en restaurant, og den smagte vidunderligt. Derfor satte jeg mig for at udvikle min egen opskrift, – men hvor filan skulle jeg lige begynde 😉 Jeg har prøvet mig frem, og nu sidder den altså lige i skabet, – hvis jeg selv skal sige det.
Man skal selvfølgelig være til havtorn for at sætte tænderne i denne, – og logisk nok også sild 😉 Men prøv den, den smager skønt. Server den på friskbagt rugbrød, og top den med creme fraiche, dild og løgringe.
Sild med havtorn
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Havtorn sild
- 300 g marinerede sildefileter, drænet vægt
- 200 g havtorn
- 3/4 dl sukker
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1 spsk vand
- Salt og peber
Derudover – Til servering
- 1 lille løg skåret i ringe
- Frisk dild
- Creme fraiche
Sådan gør du
- Hæld havtorn, sukker, gurkemeje og vand i en gryde og kog det op. Lad det koge ved god varme i 3-4 minutter og sluk for blusset. Lagen tykner når den køles af.
- Smag lagen til med salt og peber og lad den køle af ved stuetemperatur inden silden tilsættes.
- Skær sildefileterne ud i mundrette bidder, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Vend dem i marinaden med havtorn, og server sildene toppet med creme fraiche, løgringe og frisk dild.
Hej
kan sildene laves på forhånd og blot pyntes ved servering – i givet fald hvor længe kan se holde på køl
Hej Jeanette
Du kan godt lave dem dagen i forvejen, – personligt ville jeg ikke lave dem tidligere end det.
Sørg for at duppe sildene godt tørre inden de vendes med marinaden, så ikke den bliver tynd i konsistensen.
Kh Dianna