Lækre cremede sennepssild, – super nemme at lave, og med en dejlig mild smag af sennep.
Sildene er vendt i en lækker cremet dressing smagt til med 3 slags sennep, finthakket løg og en smule sukker, og til sidst toppet med syltede sennepsfrø og urter.
Sennepssild er ligesom karrysild en god “begynder sild”, da den svømmer rundt i dressing, – det elsker jeg selv.
Server din sennepssild på et stykke friskbagt rugbrød, så bliver det ikke bedre. Perfekt til både påskefrokosten, pinsefrokost og julefrokost.
Sennepssild
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g marinerede sildefileter
- 1 lille skalotteløg, finthakket
- 3 spsk creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 2 tsk grov sennep, – jeg bruger den helt grove
- 1 1/2 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk gul sennep, – jeg bruger altid French’s Classic Yellow Mustard – sød sennep kan også bruges
- 1/2 tsk sukker
- Salt og peber
- Evt. syltede sennepsfrø til toppen
- Dild og brøndkarse
Sådan gør du
- Rør creme fraiche og mayonnaise sammen med sukker, skalotteløg og alle tre slags sennep. Smag til med salt og peber.
- Dup sildefileterne tørre i lidt køkkenrulle, og skær dem ud i mindre stykker.
- Vend sildefileterne i dressingen, og sæt på køl til de skal serveres.Inden servering toppes sildene med dild og brøndkarse og evt. syltede sennepsfrø.
Hej. Jeg vil lige høre, om du har et tip til, hvor du køber den gule sennep fra French, du nævner ?
Hej Rikke
Ja den kan jeg altså godt love du bliver afhængig af 😉
Oftest har de den i Føtex, men ellers Meny og Irma har den også – de fleste steder i hvert fald.
Butikken Normal har den faktisk også, oftest i en lidt mindre flaske 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Jeg leder efter en meget grov sennep. Hvilken bruger du? Tak
Hej Hanne
Jeg bruger den der hedder Maille à l’Ancienne groft sennep, – det er sådan hele sennepskorn, så det er også smag og behag om man bryder sig om det. Den køber jeg i Kvickly, når du ser mærket tror jeg godt du kender det
Og ellers kan du bare købe den der hedder grov sennep fra Bähncke
Hvis du erstatter med dijon, som der i forvejen også skal i, så tror jeg desværre den bliver fra krads i smagen
Kh Dianna
Hej. Kan jeg bruge kryddersild til denne opskrift,da jeg ikke har marinerede?
Hej Marianne
Uha det har jeg ikke prøvet, så det må komme an på en prøve:)
Dbh Dianna