Hjemmebagt rugbrød - Opskrift med surdej og græskarkerner

Rugbrød med surdej og græskarkerner

Lækkert saftigt rugbrød med surdej og masser af græskarkerner, fyldt med god smag og skønne kostfibre.
Vi bager næsten altid vores eget rugbrød, det er super nemt og hjemmebagt rugbrød smager bare bedst.

Rugbrød med surdej og græskarkerner

By Dianna Brinch
Tid: 28 timer

Opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej
Denne opskrift giver 2 rugbrød

Ingredienser

  • 1. dag
  • Kerneblanding
  • 320 g knækkere rug kerner
  • 180 g græskarkerner
  • 170 g hørfrø
  • 7 dl vand
  • Surdejs blanding
  • 3 dl tynd surdej, biga
  • 1 dl kold vand
  • 12 g gær
  • 450 g rugmel
  • 2. dagen
  • 150 g rugmel
  • 30 g salt
  • 2 dl vand
  • Topping
  • 1 dl græskarkerner, blendet til en grov mel

Fremgangsmåde

1

Kerneblandingen Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.

2

Surdejs blanding Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.

3

Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.

4

Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.

5

Rugbrødet Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.

6

Tilsæt 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.

7

Fordel dejen i 2 smurte bageforme, drys med blendede græskarkerner og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.

8

Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.

9

Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*