Rugbrød med surdej og græskarkerner
Opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej - denne opskrift giver 2 rugbrød.

Lækkert saftigt rugbrød med surdej og masser af græskarkerner, fyldt med god smag og skønne kostfibre.
Vi bager næsten altid vores eget rugbrød, det er super nemt og hjemmebagt rugbrød smager bare bedst.

Rugbrød med surdej og græskarkerner
Opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej – denne opskrift giver 2 rugbrød.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalstk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
1. dag
Kerneblanding
- 320 g
knækkere rug kerner
- 180 g
græskarkerner
- 170 g
hørfrø
- 7 dl
vand
2. dagen
- 150 g
rugmel
- 30 g
salt
- 2 dl
vand
Topping
- 1 dl
græskarkerner, blendet til en grov mel
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Kerneblandingen
- Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.
Surdejs blanding
- Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.
- Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.
- Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.
Rugbrødet
- Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.
- Tilsæt 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.
- Fordel dejen i 2 smurte bageforme, drys med blendede græskarkerner og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.
- Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 2679 kcal
Protein (g) : 105g
Fedt (g) : 99g
Kulhydrat (g) : 380 g
Mættede fedtsyrer : 14 g
Sukkerarter : 7 g
Salt : 5884 mg
Hej.
Kan det passe at surdejsblandingen bliver en helt fast tør klump?
Mvh Tanja
Hej Tanja
Ja det lyder helt rigtigt, – det skal være lidt a la modellervoks – en god fast klump 🙂
Synes du den er helt gal kan du give den lidt ekstra vand:)
De bedste hilsner
Dianna
Kan det passe, at al væsken er fuldstændig opsuget af kernerne efter blot 4 timer?
HAR tilføjet mere væske.
Hej Anette
Ja det går hurtigt for kernerne at opsuge væden, men de ligger fortsat og arbejder med den væde de har suget.
Håber det blev saftigt og lækkert.
Forestil dig når man laver overnight oats med f.eks. chiafrø, de suger også lynhurtigt væden:)
De bedste hilsner
Dianna
Hvor store er de bageforme du bruger i denne opskrift..
Hej Hans Henrik
Jeg har desværre ikke formene mere, – men kunne Google mig frem til at de var 31x12x7 – nogle ældre nogle fra OBH:)
Dbh Dianna