
Nem og lækker grønsalat med ruccola, avocado og friske bær, – toppet med burrata og vinaigrette med pistacie.
En lille bid af en solrig sommerdag, – som absolut også passer perfekt på een regnfuld vinterdag.
Smagen, farverne og kombinationen af de friske bær, den let bitre ruccola og cremede burrata gør sig fantastisk sammen. Salaten er toppet med en vinaigrette med bl.a. citron, en smule sennep og finthakkede pistacienødder, – så nem og lækker.
Ruccolasalat med burrata og friske bær kan serveres som tilbehør til en hav af retter, – men går særlig godt sammen med lyst kød som kylling og gris. Den kan serveres til et simpelt stegt kyllingebryst, men fungerer også godt sammen med en krydret kyllingespyd eller en kotelet med citron og urter.

Ruccolasalat med burrata, avocado og friske bær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 ps ruccolasalat – ca. 80 gram
- 2 avocadoer, skåret i tern
- 1 burrata
- 3 håndfulde blandede friske bær – jordbær, brombær, blåbær eller hindbær
- 2 spsk usaltede pistacienødder, finthakkede
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk honning
- 1 tsk grovsennep
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og peber
Instructions
- Rør ingredienserne til marinaden sammen, – tilsæt også pistacienødderne og smag til med salt og peber.
- Fordel ruccolasalat og avocado tern på en tallerken.
- Åben burrataen og læg den oven på salaten, og fordel de friske bær rundt omkring på salaten.
- Fordel vinaigretten over hele salaten, og krydr med friskkværnet peber.
