Nem og super lækker salat med sprød ruccola, rødbeder, quinoa og feta, – overhældt med en skøn dressing/marinade med bl.a. dijon, balsamico og honning. Mættende og med masser af dejlig smag.
Server den som tilbehør til grillen for 4 personer eller som en skøn måltidssalat for 2 personer.
Rødbede salat med ruccola, quinoa og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 3 store håndfulde ruccola
- 160 g tilberedte rødbeder skåret i små tern, – f.eks. rester af bagte eller dampede Jeg bruger Bonduelle mini pack beetroots
- 3/4 dl rød quinoa
- 100 g feta
- 1 håndfuld bredbladet persille, i små buketter
- 1 håndfuld pekan nødder
Dressing
- 1/4 dl olivenolie
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk honning
- 2 spsk mørk balsamico, gerne creme eller glace
- 1 spsk citron
- Salt og peber
Sådan gør du
Dressing
- Rør dijon, honning, citron og balsamico samme i en skål.
- Pisk olien i, lidt ad gangen, med en piskeris, – og tilsæt først mere olie når du har pisket det godt sammen. På den måde sikrer du en lækker cremet dressing der ikke skiller.
- Smag dressingen til med salt og peber.
Salaten
- Kog quinoaen som beskrevet på pakken, dræn for væde i en sigte og skyl i rigeligt koldt vand.
- Fordel ruccolasalt og kviste af bredbladet persille i en dyb tallerken og top med quinoa, – vend det godt rundt.
- Drys med rødbedetern og top med pekan nødder og feta.
- Hæld en smule af dressingen over salaten og server resten i en skål ved siden af.