Rødbedesalat - Opskrift på salat med rødbede, quinoa og feta

Rødbede salat med ruccola, quinoa og feta

Nem og super lækker salat med sprød ruccola, rødbeder, quinoa og feta, – overhældt med en skøn dressing/marinade med bl.a. dijon, balsamico og honning. Mættende og med masser af dejlig smag.
Server den som tilbehør til grillen for 4 personer eller som en skøn måltidssalat for 2 personer.

Rødbedesalat - Opskrift på salat med rødbede, quinoa og feta

Rødbede salat med ruccola, quinoa og feta

Opskrift på nem og lækker salat med ruccola, rødbede, quinoa og feta, – overhældt med en skøn dressing.
5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salaten

  • 3 store håndfulde ruccola
  • 160 g tilberedte rødbeder skåret i små tern, – f.eks. rester af bagte eller dampede Jeg bruger Bonduelle mini pack beetroots
  • 3/4 dl rød quinoa
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille, i små buketter
  • 1 håndfuld pekan nødder

Dressing

  • 1/4 dl olivenolie
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk mørk balsamico, gerne creme eller glace
  • 1 spsk citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

Dressing

  • Rør dijon, honning, citron og balsamico samme i en skål.
  • Pisk olien i, lidt ad gangen, med en piskeris, – og tilsæt først mere olie når du har pisket det godt sammen. På den måde sikrer du en lækker cremet dressing der ikke skiller.
  • Smag dressingen til med salt og peber.

Salaten

  • Kog quinoaen som beskrevet på pakken, dræn for væde i en sigte og skyl i rigeligt koldt vand.
  • Fordel ruccolasalt og kviste af bredbladet persille i en dyb tallerken og top med quinoa, – vend det godt rundt.
  • Drys med rødbedetern og top med pekan nødder og feta.
  • Hæld en smule af dressingen over salaten og server resten i en skål ved siden af.
Rødbedesalat - Opskrift på salat med rødbede, quinoa og feta
Rødbedesalat – Opskrift på salat med rødbede, quinoa og feta

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)