Opskrift på nem og lækker salat med ruccola, rødbede, quinoa og feta, - overhældt med en skøn dressing.
Ret Salat
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Salaten
3store håndfulde ruccola
160gtilberedte rødbeder skåret i små tern, - f.eks. rester af bagte eller dampedeJeg bruger Bonduelle mini pack beetroots
3/4dlrød quinoa
100gfeta
1håndfuld bredbladet persille, i små buketter
1håndfuld pekan nødder
Dressing
1/4dlolivenolie
2spskdijonsennep
2spsk honning
2spskmørk balsamico, gerne creme eller glace
1spskcitron
Salt og peber
Sådan gør du
Dressing
Rør dijon, honning, citron og balsamico samme i en skål.
Pisk olien i, lidt ad gangen, med en piskeris, - og tilsæt først mere olie når du har pisket det godt sammen. På den måde sikrer du en lækker cremet dressing der ikke skiller.
Smag dressingen til med salt og peber.
Salaten
Kog quinoaen som beskrevet på pakken, dræn for væde i en sigte og skyl i rigeligt koldt vand.
Fordel ruccolasalt og kviste af bredbladet persille i en dyb tallerken og top med quinoa, - vend det godt rundt.
Drys med rødbedetern og top med pekan nødder og feta.
Hæld en smule af dressingen over salaten og server resten i en skål ved siden af.