Ristet brød med fetacreme, figner og hasselnødder - Feta toast med figner

Ristet brød med fetacreme, figner og hasselnødder

Ristet brød med fetacreme, figner og hasselnødder - Feta toast med figner
Ristet brød med fetacreme, figner og hasselnødder
Opskrift på ristet brød med feta creme, friske figner, honning, hasselnødder og timian. Perfekt som dessert, en let frokost med ruccolasalat ved siden af, eller som appetizer på mindre stykker brød.
Samlet tid: 20 minutter
5 fra 4 stemmer

Nem og lækker feta toast med fetacreme, friske figner, honning, bagte hasselnødder og timian.
Server den som dessert eller som en let frokost med en håndfuld ruccolasalat ved siden af vendt med olie og friskkværnet peber. Du kan også servere den som appetizer på mindre skiver brød.
Kombinationen af det knasende ristede brød, den bløde salte feta creme, den søde honning, fignerne og de ristede hasselnødder går virkelig godt sammen.
Husk i øvrigt at ristede hasselnødder holder sig længe i en lufttæt beholder, så lav endelig en større portion når du er i gang, – de smager meget bedre når de er ristet. Find opskriften på ristede hasselnødder her.

Ristet brød med fetacreme, figner og hasselnødder - Feta toast med figner

Ristet brød med fetacreme, figner og hasselnødder

Opskrift på ristet brød med feta creme, friske figner, honning, hasselnødder og timian. Perfekt som dessert, en let frokost med ruccolasalat ved siden af, eller som appetizer på mindre stykker brød.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Dessert, Frokost
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 6 skiver lækkert brød
  • 4 friske figner, skåret i skiver
  • 1 håndfuld ristede hasselnødder – klik her
  • Frisk timian
  • Honning
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Feta creme / whipped feta

  • 250 g feta
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1/2 citron, fintrevet skal heraf
  • 1 tsk citronsaft
  • Friskkværnet peber og en em smule salt

Sådan gør du

Feta creme / whipped feta

  • Hæld fetaen i en minihakker med et par spiseskefulde af yoghurten, og kør den til fetaen er godt cremet.
  • Tilsæt resten af yoghurten, citronsaft, citronskal, friskkværnet peber, – og kør den på minihakkeren til du har en lækker cremet konsistens. Smag til med salt.
    *Vær opmærksom på ikke at røre den for længe på minihakkeren, så vil du opleve at den måske bliver for tynd i konsistensen.

Ristet brød med fetacreme, figner, honning og hasselnødder

  • Rist brødet, – enten i en brødrister eller på en pande i en smule smør eller olie.
    *Lad dem køle af så fetacremen ikke smelter når den smøres på.
  • Smør brødet med et godt lag fetacreme på hver, og top med skiver af friske figner.
  • Fordel striber af honning herover, og top medbragte hakkede hasselnødder, frisk timian, friskkværnet peber og en smule flagesalt.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Ristet brød med fetacreme, figner og hasselnødder - Feta toast med figner
Ristet brød med fetacreme, figner og hasselnødder – Feta toast med figner

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse