Risotto med svampe - Opskrift på svamperisotto med spinat

Risotto med svampe og spinat

Lækker cremet risotto med stegte svampe og spinat og masser af parmesan.
Vi elsker risotto og serverer den gerne al dante så risene lige akkurat har en smule bid tilbage, – det er super lækkert og giver et meget bedre resultat end hvis risene får for længe og bliver udkogte og uden struktur.
Vi serverede denne lækre cote du boeuf til risottoen, det smagte simpelthen fantastisk.

Risotto med svampe og spinat

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på den lækreste risotto med svampe og spinat

Ingredienser

  • 400 g risotto ris, skyllet grundigt
  • 4 skalotteløg, finthakkede
  • 180 g parmesan, revet
  • 400 g frisk svampemix, skåret i mindre stykker
  • 8-9 dl grøntsags eller kylling boullion
  • 4 dl noilly prat eller tør hvidvin
  • 1/2 - 1 dl god olivenolie
  • 150 g frisk baby spinat
  • Salt og hvid peber
  • Revet parmesan og hakket purløg til topping.

Fremgangsmåde

1

Varm olien op i en gryde og steg svampene godt af, ca. 10 min.. Tag derefter svampene op og læg dem til side på lidt køkkenrulle.

2

Steg løgene klare i resten af olien som svampene stegte i, og tilsæt derefter de skyllede risotto ris og lad også dem stege klare, ca 3-5 min. ved middel varme.

3

Hæld noilly prat over og lad den reducere til det halve.

4

Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved middel varme til risene er al dante, ca. 2o min., - tilføj boullion undervejs så resultatet er cremet og lækkert.

5

Rør den revene parmesan i risottoen og halvdelen af de stegte svampe.

6

Vend derefter den friske spinat i, og rør til den falder sammen.

7

Pynt med finthakket purløg, revet parmesan og stegte svampe.

Cote du boeuf af Gastro Kalv
Måske nok det bedste stykke kød jeg nogensinde har smagt, – Cote du boeuf af Gastro Kalv
Risotto med svampe - Opskrift på svamperisotto med spinat
Risotto med svampe – Opskrift på svamperisotto med spinat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*