Frisk og lækker pizza med ganske få ingredienser, – enkelt og med masser af smag.
Denne pizza minder meget om en pizza margherita, – samme skønne smag og enkelthed, dog er den inden servering toppet med frisk bøffelmozzarella hvilke på ingen måde gør den dårligere.
En skøn vegetar pizza med masser af mozzarella, – mildt og delikat.
Pizza napoletana - Pizza med frisk mozzarella, tomatsauce og basilikum
Opskrift på den skønneste pizza med frisk bøffel mozzarella, basilikum og tomatsauce.
Ingredienser
- 1 portion pizzadej
- Tomatsauce
- 1 ds hakkede tomater
- 1 stort løg, fint hakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- Olivenolie
- Salt og peber
- Frisk basilikum, 1 håndfuld ca.
- Topping
- 3-4 mozzarellaer, åbnet og drænet for væde
- 2 bøffel mozzarellaer, åbnet og drænet for væde
- 2 store håndfulde frisk basilikum
- Salt og peber
- Olivenolie
Fremgangsmåde
Tomatsauce Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.
Topping Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel frisk basilikum og mozzarella på bundene.
Bag pizzaerne i ca. 15 min. ved 250 grader.
Top med frisk bøffelmozzarella, evt. lidt frisk basilikum, krydr med salt og peber og giv dem lidt olivenolie.


