
Den lækreste sprøde og chewy pizzabund toppet med tomatsauce, salsiccia og gorgonzola. Derudover masser af mozzarella – naturligvis;-), nduja og skalotteløg – en kæmpe favorit herhjemme.
Jeg er vild med gorgonzola på pizza, – og denne variant med salsiccia og nduja er bare SÅ lækker.
Vi fik en variant lignende da vi var på Fanø, – så den skulle naturligvis hjem og testes.
Den er pakket med smag fra både salsiccia og gorgonzola, og nduja giver lidet det sidste spicy touch – så skøn kombi.

Pizza med salsiccia, nduja og gorgonzola
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej – klik her
- 1 portion pizzasauce – klik her
- 250 g salsiccia
- 300 g mozzarella
- 200 g gorgonzola
- 3-4 spsk nduja – den er stærk, så juster selv mængden
- 12 cherrytomater, halveret
- 1 skalotteløg, skåret i ringe
- Frisk basilikum
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Dræn mozzarellaerne for væde (hvis du bruger frisk mozzarella), og mas så meget væde ud som muligt. Jeg krammer dem gerne i lidt køkkenrulle, – så de er helt tørre.*Oftest bruger jeg faktisk en mozzarella blok som jeg river, – de findes i 400 grams pakker i supermarkedet. Den type mozzarella er super til pizza, – da den ikke afgiver væde under bagning.
- Del dejen i 4 og rul/tryk dejen ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.*Bruger du hænderne til at trykke pizzadejen ud, kan du med fordel hive lidt i kanterne når fyldet er kommet på, – på den måde får du det rette omfang på pizzaen.
- Smør bundene med pizzasauce, og fordel mozzarella og gorgonzola ovenpå.*Jeg kan godt lide meget ost på min pizza, men brug den mængde du foretrækker.
- Læg klumper af salsiccia på pizzaerne og små klumper af nduja, – og fordel løgringe og tomater på bundene.
- Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne, – i forvarmet ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
- Drys med friske basilikumblade og friskkværnet peber inden servering.
Hvilke pølse kan man bruge i stedet for nduja og salsiccia?
Og er det lun farsen du bruger??
Hej Susanne
Farsen skal ikke tilberedes først, – den tilberedes når pizzaen bages 🙂
Hvis du vil undlade både nduja og salsiccia, – så synes jeg næsten du skal prøve én af mine andre pizzaer, med fyld som du har liggende/kan få fat på 🙂
kh Dianna