Hurtig, nem, lækker og luftig pizzadej

Pizza med salsiccia, nduja og gorgonzola

Pizza med salsiccia, nduja og gorgonzola
Opskrift på nem og lækker pizza med salsiccia, nduja, gorgonzola og friske tomater.
Hurtig, nem, lækker og luftig pizzadej

Den lækreste sprøde og chewy pizzabund toppet med tomatsauce, salsiccia og gorgonzola. Derudover masser af mozzarella – naturligvis;-), nduja og skalotteløg – en kæmpe favorit herhjemme.
Jeg er vild med gorgonzola på pizza, – og denne variant med salsiccia og nduja er bare SÅ lækker.
Vi fik en variant lignende da vi var på Fanø, – så den skulle naturligvis hjem og testes.
Den er pakket med smag fra både salsiccia og gorgonzola, og nduja giver lidet det sidste spicy touch – så skøn kombi.

Hurtig, nem, lækker og luftig pizzadej

Pizza med salsiccia, nduja og gorgonzola

Opskrift på nem og lækker pizza med salsiccia, nduja, gorgonzola og friske tomater.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.34 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Hjemmelavet pizza, Pizzadej
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej – klik her
  • 1 portion pizzasauce – klik her
  • 250 g salsiccia
  • 300 g mozzarella
  • 200 g gorgonzola
  • 3-4 spsk nduja – den er stærk, så juster selv mængden
  • 12 cherrytomater, halveret
  • 1 skalotteløg, skåret i ringe
  • Frisk basilikum
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Dræn mozzarellaerne for væde (hvis du bruger frisk mozzarella), og mas så meget væde ud som muligt. Jeg krammer dem gerne i lidt køkkenrulle, – så de er helt tørre.
    *Oftest bruger jeg faktisk en mozzarella blok som jeg river, – de findes i 400 grams pakker i supermarkedet. Den type mozzarella er super til pizza, – da den ikke afgiver væde under bagning.
  • Del dejen i 4 og rul/tryk dejen ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
    *Bruger du hænderne til at trykke pizzadejen ud, kan du med fordel hive lidt i kanterne når fyldet er kommet på, – på den måde får du det rette omfang på pizzaen.
  • Smør bundene med pizzasauce, og fordel mozzarella og gorgonzola ovenpå.
    *Jeg kan godt lide meget ost på min pizza, men brug den mængde du foretrækker.
  • Læg klumper af salsiccia på pizzaerne og små klumper af nduja, – og fordel løgringe og tomater på bundene.
  • Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne, – i forvarmet ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
  • Drys med friske basilikumblade og friskkværnet peber inden servering.

Kommentarer

  1. Sussanne Hansen

    Hvilke pølse kan man bruge i stedet for nduja og salsiccia?
    Og er det lun farsen du bruger??

    • Hej Susanne

      Farsen skal ikke tilberedes først, – den tilberedes når pizzaen bages 🙂
      Hvis du vil undlade både nduja og salsiccia, – så synes jeg næsten du skal prøve én af mine andre pizzaer, med fyld som du har liggende/kan få fat på 🙂

      kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)