Fantastisk lækker pizza med det bedste fra morgenbordet, – så server den gerne til en lækker brunch, frokost eller aften, den er altid et kæmpe hit.
Pizza med æg og bacon
Lækker pizza toppet med det bedste fra morgenbordet.
Ingredienser
- 1 portion pizzadej
- Tomatsauce
- 1 ds hakkede tomater
- 1 stort løg, fint hakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- Olivenolie
- Salt og peber
- Frisk basilikum, - kan undlades
- Topping
- 250 g bacon
- 12 æg
- 2 bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde
- Tørret persille og chiliflager til toppen
Fremgangsmåde
Tomatsauce Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.
Topping Skær baconskiverne i stykker på ca. 3 cm og steg dem gyldne i en smule olie, de skal ikke steges sprøde. Lad dem suge på lidt køkkenrulle.
Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel bøffel mozzarella på bundene.
Top med bacon og forbag dem i ca. 10 min. ved 250 grader.
Slå 3 æg ud på hver pizza og bag dem færdigt i ca. 3-5 min. til hviden er tilberedt.
Top pizzaerne med rigeligt chiliflager og tørret persille.

