Køleslabsgrød med kokos og ananas, – cremet, sødmefuld og lækker.
Pina Colada overnight oats, – det smager bare så godt.
Den kan serveres til morgenmad eller frokost, – men går altså også rigtig godt som en “sundere” dessert.
Du skal naturligvis være til både kokos og ananas, – og smagen af Pina Colada – ellers skal du prøve én af mine andre varianter på Overnight sats – klik her.
Overnight oats a la Pina Colada kan røres sammen på under 5 minutter, og så er det ellers bare at have tålmodighed natten over, – eller minimum 3 timer.
Jeg vil anbefale først at røre ananasstykkerne i inden servering, – de kan godt få en speciel konsistens og smag, hvis de får lov at stå får længe med de øvrige ingredienser.
Top din Pina colada grød med f.eks. kokosflager, frisk ananas, ristede mandler eller lignende, mmm det er godt.
Pina Colada overnight oats – Køleskabsgrød med kokos og ananas
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 1/2 dl grovegrovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
- 2 spsk chiafrø
- 2 dl kokosmælk
- 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
- 2 spsk sirup
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- *Mælk – læs opskrift
Derudover
- Frisk ananas i små tern – ca. 150 g
- Evt. kokosflager
Sådan gør du
Pina Colada køleskabsgrød
- Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, salt, yoghurt og kokosmælk i en skål. *Læs omkring valg af kokosmælk og fremgangsmåde i kapitlet herunder.
- Rør det godt sammen, læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – eller gerne natten over.
- Inden servering røres grøden sammen med ca. 100 gram ananas skåret i små stykker. Resten toppes på grøden, – evt. sammen mede lidt kokosflager, mandler eller lignende.*Er din grød blevet for fast, rører du den blot op med en smule mælk, ekstra yoghurt eller lignende. Fastheden kommer helt an på hvilken kokosmælk du bruger.
*Valg at kokosmælk – Fremgangsmåde ved de forskellige typer
- Bruger du en fed cremet kokosmælk, kan du undlade yoghurten/skyren, og tilsætte 1 1/2 dl fedtfattig mælk i stedet for. Den cremede og fede kokosmælk gør grøden blød og super cremet, og yoghurt er derfor ikke nødvendigt.*Jeg bruger altid kokosmælk fra Grøn balance – den er fantastisk i både smag og konsistens.
- Bruger du en light kokosmælk, vil jeg anbefale at bruge en skyr eller græsk yoghurt med målene som beskrevet i opskriften. Det vil sikre at du får en lækker cremet grød.*Er grøden for tæt efter en nat på køl kan du røre den op med en smule mælk.
- Bruger du kokosmælk der deler sig i lag, – altså den klassiske dåse med et cremet lag på toppen og en tynd vand lignende væske under, kan du gøre to ting.Du kan vælge kun at bruge det cremede lag på toppen, droppe skyr/yoghurt, – og i stedet spæde op med mælk. Brug ca. 1 1/2 – 2 dl mælk, alt efter hvor meget af den cremede kokos del der var i dåsen.Du kan også vælge at bruge den cremede del på toppen, og spæde op med det tynde kokosvand som er nederst i dåsen.Hvad du vælger er helt op til dig, – prøv dig frem.
Overnight oats – holdbarhed og anbefalinger
- Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.Jeg synes de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
- Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
- Du kan frit vælge hvilket mælkeprodukt du foretrækker at bruge, og det samme gælder yoghurten.
- Top dine overnight oats / køleskabsgrød med en form for crunch, – nødder, granola eller lignende, det giver en dejlig konstrast til den bløde og cremede grød.
Smager super godt, men den har en tendens til at smage lidt bittert?
Hej Stephanie
Dejligt den smagte dejligt 🙂
Blandede du mon ananasen i, så dene kom med på køl natten over, – det kan nemlig godt resultere i en speciel smag.
Der burde ikke være andre ingredienser der gør den bitter, – så skal det være kokosmælken der er brugt? 🙂
Kh Dianna