2 1/2dlgrovegrovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
2spskchiafrø
2dlkokosmælk
1dlgræsk yoghurt, skyr eller lignende
2spsksirup
2tskvaniljesukker
1nipsalt
*Mælk – læs opskrift
Derudover
Frisk ananas i små tern – ca. 150 g
Evt. kokosflager
Sådan gør du
Pina Colada køleskabsgrød
Bland havregryn, chiafrø, sirup, vaniljesukker, salt, yoghurt og kokosmælk i en skål. *Læs omkring valg af kokosmælk og fremgangsmåde i kapitlet herunder.
Rør det godt sammen, læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – eller gerne natten over.
Inden servering røres grøden sammen med ca. 100 gram ananas skåret i små stykker. Resten toppes på grøden, – evt. sammen mede lidt kokosflager, mandler eller lignende.*Er din grød blevet for fast, rører du den blot op med en smule mælk, ekstra yoghurt eller lignende. Fastheden kommer helt an på hvilken kokosmælk du bruger.
*Valg at kokosmælk – Fremgangsmåde ved de forskellige typer
Bruger du en fed cremet kokosmælk, kan du undlade yoghurten/skyren, og tilsætte 1 1/2 dl fedtfattig mælk i stedet for. Den cremede og fede kokosmælk gør grøden blød og super cremet, og yoghurt er derfor ikke nødvendigt.*Jeg bruger altid kokosmælk fra Grøn balance – den er fantastisk i både smag og konsistens.
Bruger du en light kokosmælk, vil jeg anbefale at bruge en skyr eller græsk yoghurt med målene som beskrevet i opskriften. Det vil sikre at du får en lækker cremet grød.*Er grøden for tæt efter en nat på køl kan du røre den op med en smule mælk.
Bruger du kokosmælk der deler sig i lag, – altså den klassiske dåse med et cremet lag på toppen og en tynd vand lignende væske under, kan du gøre to ting.Du kan vælge kun at bruge det cremede lag på toppen, droppe skyr/yoghurt, – og i stedet spæde op med mælk. Brug ca. 1 1/2 – 2 dl mælk, alt efter hvor meget af den cremede kokos del der var i dåsen.Du kan også vælge at bruge den cremede del på toppen, og spæde op med det tynde kokosvand som er nederst i dåsen.Hvad du vælger er helt op til dig, – prøv dig frem.
Overnight oats – holdbarhed og anbefalinger
Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.Jeg synes de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
Du kan frit vælge hvilket mælkeprodukt du foretrækker at bruge, og det samme gælder yoghurten.
Top dine overnight oats / køleskabsgrød med en form for crunch, – nødder, granola eller lignende, det giver en dejlig konstrast til den bløde og cremede grød.