Penne all’arrabbiata med burrata – Klassisk italiensk med et cremet twist

Penne all’arrabbiata med burrata

Penne all'arrabbiata med burrata
Opskrift på den lækreste pasta arrabiata med cremet burrata.
Penne all’arrabbiata med burrata – Klassisk italiensk med et cremet twist

Penne all’arrabbiata med burrata – nem og krydret pastaret på 20 minutter.

Penne all’arrabbiata er et ægte italiensk pastahit, og her får du den i sin mest klassiske form – bare med et lille ekstra luksustwist i form af cremet burrata.
Opskriften er lavet med få, ultra simple, men gode, ingredienser, lige som i Italien – og den stærke tomatsauce får lov til at simre hurtigt, mens pastaen koger. Nemt og effektivt – og klar på kun 20 minutter.

Arrabbiata betyder “vred” på italiensk, og det refererer selvfølgelig til chilien, som giver retten sit karakteristiske bid. Her er styrken balanceret, så alle kan være med – og burrataen på toppen skaber den lækreste kontrast til den krydrede tomatsauce.
Juster selv og tilsæt mere chili hvis den rigtig skal bidde – men smag på chilien først, frisk som tørret. Der er kæmpe forskel på styrken.

Perfekt til hverdagsluksus, date night eller en hyggelig aften med vennerne.

Penne all’arrabbiata med burrata – Klassisk italiensk med et cremet twist

Penne all’arrabbiata med burrata

Opskrift på den lækreste pasta arrabiata med cremet burrata.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Burrata, Nem pasta
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 ds flåede tomater – jeg anbefaler San Marzano
  • 1/2 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2-1 rød chili, finthakket – juster selv styrken
  • 1/2-1 tsk chiliflager, juster selv styrken
  • 400 g pasta
  • 1-2 burrataoste, drænet for væde
  • Salt og friskkværnet peber
  • Hakket persille, chiliflager og olivenolie til toppen

Sådan gør du

  • Hæld de flåede tomater i en skål og knus dem godt med hænderne.
    Du kan også bruge hakkede tomater, men vælg nogle gode hakkede tomater – det er dem der bærer hele retten.
  • Varm en pande op ved middel varme, og steg løg, chili og chiliflager i olien i et minuts tid. Det må ikke brune.
  • Hæld tomaterne ved, krydr med salt og friskkværnet peber, og lad saucen simre ved middel varme. Rør undervejs.
    Kog imens pastaen al dente.
  • Dræn pastaen for væde. Gem en smule til evt. at justere konsistensen med.
  • Vend pastaen sammen med tomatsaucen på panden, og lad den samle sig et par minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. mere chili.
    Juster også konsistensen med pastavand hvis der er behov for det.
  • Åben burrataosten over toppen, dryp med olivenolie og drys med persille, chiliflager og friskkværnet peber.
Penne all’arrabbiata med burrata – Klassisk italiensk med et cremet twist
Penne all’arrabbiata med burrata – Klassisk italiensk med et cremet twist

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)