Nem og lækker pasta med kylling, soltørrede tomater og lageret hård havarti, – inspireret af Marry Me chicken.
Aged havarti gør sig fantastisk i pastaretter, – den er super cremet, og har en helt vidunderlig smag.
Pasta med havarti og soltørrede tomater er en ret fyldt med smag. Masser af volumen i saucen fra fløde og havarti, – blød og cremet og med en skøn smag fra de soltørrede tomater, hvidløg og frisk basilikum.
Jeg elsker at lave pastaretter, og er kæmpe sucker for cremede flødesaucer;-) Denne her skal du simpelthen prøve, – den smager simpelthen så dejligt.
Server den med din yndlings pasta og ekstra havarti på toppen.
Pasta med kylling, havarti og soltørrede tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g kylling, skåret i mundrette bidder
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 125 g soltørrede tomater, skåret i strimler
- 1 1/2 dl hvidvin (eller kyllingebouillon)
- 2 1/2 dl fløde
- 100 g hård modnet havarti, revet
- 100 g spinat
- 6-7 stilke basilikum, bladene heraf
- 400 g pasta
- Salt og peber
- Olie – gerne fra de soltørrede tomater
Sådan gør du
- Varm en sjat olie i en gryde, og brun kyllingen af ved middel varme.Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg med til løgene er klare, – og rør derefter de soltørrede tomater i.
- Hæld hvidvinen i, og lad den koge let ind.
- Tilsæt fløde og havarti, og lad saucen små simre til den tykner en smule.Kog imens din pasta al dente.
- Vend spinat og frisk basilikum i saucen til det falder sammen, og smag til med salt og peber.
- Vend den drænede pasta i saucen, og lad retten samle sig i gryden i et par minutter.Tilsæt evt. en smule pastavand hvis der er behov for det.
- Server med friskkværnet peber på toppen, og gerne ekstra revet havarti.
Det smager simpelthen forrygende!
Hej Kathrine
Hvor er det dejligt at høre – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hvor meget pasta skal der bruges?
Hej Katrine
Uhh 400 gram, det er lagt på opskriften nu – beklager fejler 🙂
Kh Dianna
Hej Lotte
Du kan sagtens bruge en røremaskine 🙂
Kh Dianna