Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Pasta med kylling, havarti og soltørrede tomater
Opskrift på lækker cremet pasta med hård havarti og soltørrede tomater.
Merry me chicken pasta med havarti.
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Dansk, Italiensk
Nøgleord
Flødesauce, Havarti, Merry me chicken pasta, Nem pasta
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
500
g
kylling, skåret i mundrette bidder
1
løg, finthakket
4
fed
hvidløg, revet eller presset
125
g
soltørrede tomater, skåret i strimler
1 1/2
dl
hvidvin (eller kyllingebouillon)
2 1/2
dl
fløde
100
g
hård modnet havarti, revet
100
g
spinat
6-7
stilke
basilikum, bladene heraf
400
g
pasta
Salt og peber
Olie - gerne fra de soltørrede tomater
Sådan gør du
Varm en sjat olie i en gryde, og brun kyllingen af ved middel varme.
Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg med til løgene er klare, - og rør derefter de soltørrede tomater i.
Hæld hvidvinen i, og lad den koge let ind.
Tilsæt fløde og havarti, og lad saucen små simre til den tykner en smule.
Kog imens din pasta al dente.
Vend spinat og frisk basilikum i saucen til det falder sammen, og smag til med salt og peber.
Vend den drænede pasta i saucen, og lad retten samle sig i gryden i et par minutter.
Tilsæt evt. en smule pastavand hvis der er behov for det.
Server med friskkværnet peber på toppen, og gerne ekstra revet havarti.
Video