Fantastisk lækker pasta, – enkelt og med masser af smag. Vi lavede ragouten på en pose andelår af gråænder som vi havde i fryseren, men alt andet fersk and kan også bruges.
Retten passer sig selv en stor del af tiden, og er derfor super nem at lave. Så selvom den tager +2 timer, er det meste af tinden simre tid, – hvor du har hænderne frie til andre opgaver eller et lille glas vente hvidvin.
Pasta med anderagout
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Anden
- 400 g
fersk and, - vi brugte andelår af gråænder, men andebryster eller andre stykker kan også sagtens bruges
- 2
gulerødder, skrællede og skåret i store skiver
- 1
løg, pillet og skåret i kvarte
- 1 kvist
frisk rosmarin
-
Salt og peper
-
Vand
-
Olie
Anderagout
- 2
løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, finthakket
- 3
forårsløg, fintsnittet
- 3 kviste
timian
- 4 dl
hvidvin
- 10 dl
boullion (koncentreret boullion fra anden samt vand)
-
Olie
-
Salt og peber
Derudover
- 400 g
pasta
-
Revet parmesan
-
Friskhakket persille
Sådan gør du
Anden
- Varm en god sjat olie i en gryde og brun andelårene godt af sammen med gulerødderne, løg og rosmarin , - krydr med salt og peber.
- Hæld vand over så alle stykker er dækket og lad nu lårene små simre i ca. 1 time.
- Tag kødet op og lad det køle af inden kødet plukkes af i større stykker, - alt skind og ben skal kasseres.
- Kog bouillonen ind ved høj varme så du får en god kraftig boullion, og sigt den derefter gennem en fin sigte.
Anderagout
- Varm en god sjat olie i en gryde og steg løg, forårsløg og hvidløg af til løgene er klare.
- Tilsæt kødet og lad det brune med et par minutter sammen med timian kvistene.
- Hæld hvidvin over og lad det reducere til det halve.
- Hæld boullion over, lidt ad gange og lad retten koge ind ved middel varme i ca. 1 time. Kødet skal være godt trevlet/kogt ud i mindre stykker, og der skal fortsat ligge en smule boullion tilbage i gryden som jævnes af pastaen når det blandes til sidst.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen al dente, dræn den godt for væde og hæld den derefter over i gryden med anderagout, og vend det godt sammen, - evt. ved svag varme. Stivelsen fra pastaen vil jævne boullionen så den sætter sig om pastaen.
- Anret i en tallerken og top med revet parmesan og lidt finthakket persille.
Virkelig god opskrift! Spændende at prøve and på en anden måde 🙂 Lidt sur æblejuice fungerer som fint alternativ til hvidvin.
Hej Niels
Ej hvor dejligt at høre 🙂
Og tsk for fif med æblejuive.
Dbh Dianna