Gourministeriet-Opskrift-1-4-1365x2048

Pasta med anderagout

Pasta med anderagout
Opskrift på den lækreste pasta med anderagout
Opskrift på den lækreste pasta med anderagout

Fantastisk lækker pasta, – enkelt og med masser af smag. Vi lavede ragouten på en pose andelår af gråænder som vi havde i fryseren, men alt andet fersk and kan også bruges.
Retten passer sig selv en stor del af tiden, og er derfor super nem at lave. Så selvom den tager +2 timer, er det meste af tinden simre tid, – hvor du har hænderne frie til andre opgaver eller et lille glas vente hvidvin.

Opskrift på den lækreste pasta med anderagout

Pasta med anderagout

Opskrift på den lækreste pasta med anderagout
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.78 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Anden

  • 400 g

    fersk and, - vi brugte andelår af gråænder, men andebryster eller andre stykker kan også sagtens bruges

  • 2

    gulerødder, skrællede og skåret i store skiver

  • 1

    løg, pillet og skåret i kvarte

  • 1 kvist

    frisk rosmarin

  • Salt og peper

  • Vand

  • Olie

Anderagout

  • 2

    løg, finthakket

  • 2 fed

    hvidløg, finthakket

  • 3

    forårsløg, fintsnittet

  • 3 kviste

    timian

  • 4 dl

    hvidvin

  • 10 dl

    boullion (koncentreret boullion fra anden samt vand)

  • Olie

  • Salt og peber

Derudover

  • 400 g

    pasta

  • Revet parmesan

  • Friskhakket persille

Sådan gør du

Anden

  • Varm en god sjat olie i en gryde og brun andelårene godt af sammen med gulerødderne, løg og rosmarin , - krydr med salt og peber.
  • Hæld vand over så alle stykker er dækket og lad nu lårene små simre i ca. 1 time.
  • Tag kødet op og lad det køle af inden kødet plukkes af i større stykker, - alt skind og ben skal kasseres.
  • Kog bouillonen ind ved høj varme så du får en god kraftig boullion, og sigt den derefter gennem en fin sigte.

Anderagout

  • Varm en god sjat olie i en gryde og steg løg, forårsløg og hvidløg af til løgene er klare.
  • Tilsæt kødet og lad det brune med et par minutter sammen med timian kvistene.
  • Hæld hvidvin over og lad det reducere til det halve.
  • Hæld boullion over, lidt ad gange og lad retten koge ind ved middel varme i ca. 1 time. Kødet skal være godt trevlet/kogt ud i mindre stykker, og der skal fortsat ligge en smule boullion tilbage i gryden som jævnes af pastaen når det blandes til sidst.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente, dræn den godt for væde og hæld den derefter over i gryden med anderagout, og vend det godt sammen, - evt. ved svag varme. Stivelsen fra pastaen vil jævne boullionen så den sætter sig om pastaen.
  • Anret i en tallerken og top med revet parmesan og lidt finthakket persille.
Opskrift på den lækreste pasta med anderagout
Opskrift på den lækreste pasta med anderagout
Pasta med ande ragout
Pasta med ande ragout

Kommentarer

  1. 4 stars
    Virkelig god opskrift! Spændende at prøve and på en anden måde 🙂 Lidt sur æblejuice fungerer som fint alternativ til hvidvin.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)