Opskrift på den lækreste pasta med anderagout

Pasta med anderagout

Fantastisk lækker pasta, – enkelt og med masser af smag. Vi lavede ragouten på en pose andelår af gråænder som vi havde i fryseren, men alt andet fersk and kan også bruges.
Retten passer sig selv en stor del af tiden, og er derfor super nem at lave. Så selvom den tager +2 timer, er det meste af tinden simre tid, – hvor du har hænderne frie til andre opgaver eller et lille glas vente hvidvin.

Pasta med anderagout

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på den lækreste pasta med anderagout

Ingredienser

  • Anden
  • 400 g fersk and, - vi brugte andelår af gråænder, men andebryster eller andre stykker kan også sagtens bruges
  • 2 gulerødder, skrællede og skåret i store skiver
  • 1 løg, pillet og skåret i kvarte
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • Salt og peper
  • Vand
  • Olie
  • Anderagout
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 forårsløg, fintsnittet
  • 3 kviste timian
  • 4 dl hvidvin
  • 8-10 dl boullion (koncentreret boullion fra anden samt vand)
  • Olie
  • Salt og peber
  • Derudover
  • 400 g pasta
  • Revet parmesan
  • Friskhakket persille

Fremgangsmåde

1

Anden Varm en god sjat olie i en gryde og brun andelårene godt af sammen med gulerødderne, løg og rosmarin , - krydr med salt og peber.

2

Hæld vand over så alle stykker er dækket og lad nu lårene små simre i ca. 1 time.

3

Tag kødet op og lad det køle af inden kødet plukkes af i større stykker, - alt skind og ben skal kasseres.

4

Kog bouillonen ind ved høj varme så du får en god kraftig boullion, og sigt den derefter gennem en fin sigte.

5

Anderagout Varm en god sjat olie i en gryde og steg løg, forårsløg og hvidløg af til løgene er klare.

6

Tilsæt kødet og lad det brune med et par minutter sammen med timian kvistene.

7

Hæld hvidvin over og lad det reducere til det halve.

8

Hæld boullion over, lidt ad gange og lad retten koge ind ved middel varme i ca. 1 time. Kødet skal være godt trevlet/kogt ud i mindre stykker, og der skal fortsat ligge en smule boullion tilbage i gryden som jævnes af pastaen når det blandes til sidst.

9

Smag til med salt og peber.

10

Kog pastaen al dente, dræn den godt for væde og hæld den derefter over i gryden med anderagout, og vend det godt sammen, - evt. ved svag varme. Stivelsen fra pastaen vil jævne boullionen så den sætter sig om pastaen.

11

Anret i en tallerken og top med revet parmesan og lidt finthakket persille.

Opskrift på den lækreste pasta med anderagout
Den lækreste simreret – pasta med anderagout
Opskrift på den lækreste pasta med anderagout
Pasta med anderagout – simpelt og lækkert.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*