Fantastisk lækker pasta i fad, – bagt med masser af grøntsager, kylling og en cremet tomatsauce med ricotta og mozzarella. Masser af smag, super nem at lave, og klar på små 45 min. Rigtig comfort food, hyggeligt og en ret hele familien kan spise med på.
Derudover kan den smule opvask der opstår under tilberedning fikses mens pastaen bager, – win-win.
Brug gerne de grøntsager du har liggende, – der er egentlig ikke grænser for hvad du kan putte i. Prøv dig frem med f.eks. broccoli, aubergine, grønnebønner, gulerødder i små tern eller hvad du måtte have liggende: Er du til svampe vil jeg altid anbefale at bruge det, de giver en vidunderlig smag til saucen. Men er du ikke, så undlader du dem og tilsætter andre grøntsager.
Pasta al Forno – Bagt pasta med kylling, grøntsager og ricotta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 450 g kylling, skåret i mundrette bidder
- 250 g champignon, skåret i skiver
- 1 squash, skåret i mindre tern
- 1 rød peberfrugt, skpret i strimler
- 1 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, presset eller revet
- 2 håndfulde frisk spinat
- 6 stilke frisk basilikum, bladene heraf
- 1 ds hakkede tomater
- 250 g ricotta (mascarpone er også fantastisk i retten)
- 175 g revet mozzarella
- 80 g parmesan, fintrevet
- 1/2 tsk chiliflager
- Salt og peber
- Olie
- Ca. 3 dl kogevand fra pastaen
Sådan gør du
- Varm en sjat olie på en pande og brun kyllingen af, – den skal ikke gennemsteges, bare brunes. Krydr kyllingen med salt og peber og læg den til side på en tallerken.
- Tilføj en smule olie mere på samme pande, og steg svampene af i et par minutter ved høj varme.
- Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, squash og chiliflager, og lad det stege med i 5 minutter, til løgene er klare.
- Hæld kyllingen tilbage til grøntsagerne, tilsæt frisk basilikum og hæld de hakkede tomater og ricotta over, – varm det godt igennem i ca. 10 min.Smag til med salt og peber.
- Kog i mellemtiden pastaen, – den skal koges et par minutter mindre end beskrevet på posen – da den bager færdigt i ovnen. Husk at gemme 3 del kogevand fra pastaen.
- Rør parmesan og spinat i saucen, rør til spinaten er faldet sammen.
- Vend derefter pastaen i sammen med 3 dl kogevand, – sørg for at blande det godt sammen.
- Smør et ovnfast fad med en smule olie, og hæld 1/3 af pastaretten heri. Drys med mozzarella og hæld yderligere end 1/3 af pastaretten over og drys med mozzarella. Top med den sidste del af pastaretten og drys med den sidste mozzarella. Har du mere parmesan tager den bestemt ikke skade af at få et lille drys af dette på toppen også.
- Bag pastaretten i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 20 min.
- Lad den trække 5 min. inden den serveres og top ev.t med lidt friskhakket persille, basilikum eller lignende.
Er det kyllingerester eller fersk kylling du bruger?
Hej Elin
Det er fersk kylling der skal bruges:)
De bedste hilsner
Dianna
Hi, can I do step 1-8, pLaCE it in the fridge and bake it 2 hours later? Or it should be done immediately?
Hi Isabel
Yes you can do that, no problem 🙂 Please be aware, that you will have to heat the dish for longer, because it will be cold after the fridge 🙂 If possible, take it out 20 minutes before you put it in the oven 🙂
I would recommend to heat the oven to 200 degrees celcius (traditional oven), and heat/bake the dish for 25-30 minutes.
Hope you’ll like it 🙂
Best regards
Dianna
Hej Diana – igen igen en fantastisk opskrift ! jeg lavede den med Mascarpone…Man kan sagtens tilsætte lidt flere chiliflager end anbefalet det giver lige det der ekstra pift…alternativt kan man give den et sjat chiliolie på ved servering…
Hej Nils
Ej hvor er det bare dejlige at høre, – tusind tusind tak:)
Og mascarpone, – jeg elsker det også, og laver det faktisk oftest også selv med mascarpone, så cremet:)
Og jeg er så enig med chilien, – herhjemme er børnene bare ikke helt overbevist om at chili er vejen frem, så vi tilsætter også selv ekstra ved bordet:)
Tak for din besked, den varmer:)
Rigtig god aften.
De bedste hilsner
Dianna
Smager fantastisk❤️
Hej Birgitte
Tusind tak for din besked, – det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Ny favorit lasagnette her i huset
Hej Heidi
Hvor er det bage dejligt at høre, tusind tak:)
Kh Dianna