Pasta al Forno - Bagt pasta med kylling, grøntsager og ricotta
Opskrift på lækker fyldig pasta i fad bagt med masser af grøntsager, saftig kylling og en lækker cremet tomatsauce med ricotta og mozzarella.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
500gpasta
450gkylling, skåret i mundrette bidder
250gchampignon, skåret i skiver
1squash, skåret i mindre tern
1rød peberfrugt, skpret i strimler
1løg, grofthakket
4fedhvidløg, presset eller revet
2håndfuldefrisk spinat
6stilkefrisk basilikum, bladene heraf
1dshakkede tomater
250gricotta (mascarpone er også fantastisk i retten)
175grevet mozzarella
80gparmesan, fintrevet
1/2tskchiliflager
Salt og peber
Olie
Ca. 3 dl kogevand fra pastaen
Sådan gør du
Varm en sjat olie på en pande og brun kyllingen af, - den skal ikke gennemsteges, bare brunes. Krydr kyllingen med salt og peber og læg den til side på en tallerken.
Tilføj en smule olie mere på samme pande, og steg svampene af i et par minutter ved høj varme.
Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, squash og chiliflager, og lad det stege med i 5 minutter, til løgene er klare.
Hæld kyllingen tilbage til grøntsagerne, tilsæt frisk basilikum og hæld de hakkede tomater og ricotta over, - varm det godt igennem i ca. 10 min.Smag til med salt og peber.
Kog i mellemtiden pastaen, - den skal koges et par minutter mindre end beskrevet på posen - da den bager færdigt i ovnen. Husk at gemme 3 del kogevand fra pastaen.
Rør parmesan og spinat i saucen, rør til spinaten er faldet sammen.
Vend derefter pastaen i sammen med 3 dl kogevand, - sørg for at blande det godt sammen.
Smør et ovnfast fad med en smule olie, og hæld 1/3 af pastaretten heri. Drys med mozzarella og hæld yderligere end 1/3 af pastaretten over og drys med mozzarella. Top med den sidste del af pastaretten og drys med den sidste mozzarella. Har du mere parmesan tager den bestemt ikke skade af at få et lille drys af dette på toppen også.
Bag pastaretten i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 20 min.
Lad den trække 5 min. inden den serveres og top ev.t med lidt friskhakket persille, basilikum eller lignende.