Køleskabsgrød med kanel og pærer – toppet med mandler og honning.
Overnight oats, eller køleskabsgrød som det også kaldes, er en nem og lækker måde at lave grød på. Grøden laves dagen i forvej, og trækker på køl natten over. Næste morgen har du en lækker cremet grød, som du kan toppe præcis som du foretrækker.
En grød der er perfekt at starte dagen på, men også lækker til en hurtig frokost, frokost på farten, eller i mindre portioner som mellemmåltid eller snack.
Denne her variant smager bare så dejligt. Jeg rører tern af friske pærer i grøden inden servering, og topper derudover grøden med ekstra pærer, mandler og honning. Den smager så dejligt, – frisk, sprødt og lækker.
Den cremede kanelgrød med chiafrø, de sprøde pærer og kansende nødder er en virkelig lækker kombi i både teksturer og smag.
Jeg har flere skønne opskrifter på overnight oats bloggen – klik her.
Overnight oats med pære og kanel
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 1/2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
- 2 spsk chiafrø
- 1 1/2 tsk kanel
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 2 1/2 dl mælk
- 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
- 2 spsh ahornsirup, honning eller lignende
Topping
- 1 stor pærer, skåret i tern
- 1 håndfuld mandler, hakkede
- Honning
Sådan gør du
Overnight oats med pære og kanel
Dag 1
- Bland havregryn, chiafrø, kanel, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
Dag 2
- Rør din køleskabsgrød sammen med halvdelen af pære ternene, og fordel grøden i 2 glas.Du kan naturligvis også lade grøden blive i skålen, og tage af den løbende – her vil jeg dog anbefale ikke at røre pærerne i før servering.
- Top grøden med ekstra pære tern, hakkede mandler og honning.Jeg har på billedet også pyntet med pærer skåret i skiver – det kan du gøre som du ønsker.
Værd at vide om overnight oats
- Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske. Undlad at røre eventuel frugt i, til inden servering.Personligt synes jeg de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
- Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.