Nøgleord Kanel og æble, Køleskabsgrød, Overnight oats, Pærer
Samlet tid 2 timertimer
Servings 2personer
Ingredienser
2 1/2dlgrovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
2spskchiafrø
1 1/2tskkanel
1 1/2tskvaniljesukker
1nipsalt
2 1/2dlmælk
1dlgræsk yoghurt, skyr eller lignende
2spshahornsirup, honning eller lignende
Topping
1stor pærer, skåret i tern
1håndfuldmandler, hakkede
Honning
Sådan gør du
Overnight oats med pære og kanel
Dag 1
Bland havregryn, chiafrø, kanel, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
Dag 2
Rør din køleskabsgrød sammen med halvdelen af pære ternene, og fordel grøden i 2 glas.Du kan naturligvis også lade grøden blive i skålen, og tage af den løbende - her vil jeg dog anbefale ikke at røre pærerne i før servering.
Top grøden med ekstra pære tern, hakkede mandler og honning.Jeg har på billedet også pyntet med pærer skåret i skiver - det kan du gøre som du ønsker.
Værd at vide om overnight oats
Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske. Undlad at røre eventuel frugt i, til inden servering.Personligt synes jeg de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.