Overnight oats med mandler, vanilje og kirsebærsauce - Overnight oats a la Risalamande
Opskrift på overnight oats med vanilje, mandler og kirsebærsauce.
Ret Dessert, Frokost, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Jule opskrifter, Køleskabsgrød, Mad på farten, Nem frokost
Samlet tid 5 minutterminutter
Servings 2personer
Ingredienser
2dlgrovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
2spskchiafrø
40gsmuttede mandler, hakkede
2 1/2dlmælk, jeg bruger mandelmælk
1dlgræsk yoghurt, skyr eller lignende
2spskahornsirup, honning eller lignende
2 1/2tskvaniljesukker
1nipsalt
Topping
Kirsebærsauce
Mandelsplinter, ristet
Sådan gør du
Bland havregryn, chiafrø, sirup, mandler, yoghurt, salt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
Inden servering rører du dine overnight oats godt igennem. Er den blevet for fast, kan du røre lidt mælk eller ekstra yoghurt i.
Top den med kirsebærsauce og ristede mandelsplinter.
Værd at vide om overnight oats
Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – sørg for at alle ingredienser er friske.Jeg foretrækker selv at lave til 1-2 dage ad gangen, – de er så nemme at røre sammen, og så kan jeg variere mine varianter.
Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.