Overnight oats med mandler og vanilje - Overnight oats a la Risalamande

Overnight oats med mandler, vanilje og kirsebærsauce – Overnight oats a la Risalamande

Overnight oats med mandler og vanilje - Overnight oats a la Risalamande
Overnight oats med mandler, vanilje og kirsebærsauce - Overnight oats a la Risalamande
Opskrift på overnight oats med vanilje, mandler og kirsebærsauce.
2-3 portioner alt efter størrelse.
4.57 fra 16 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Nem og lækker køleskabsgrød a la risalamanden, – lavet med havregryn, chia, mandler og vanilje.
Overnight sats med kirsebærsauce, – det er næsten som at spise dessert til morgenmad 😉
Det tager ikke mere end 5 minutter at røre en portion overnight sats sammen, – på køl natten over, og så er der altid dejlig kold grød til morgenmad eller frokost.
Jeg har brugt en kirsebærsauce med amarena kirsebær til mine overnight sats med mandler, derfor har de en meget mørkere farve, – men brug det du foretrækker.

Overnight oats med mandler og vanilje - Overnight oats a la Risalamande

Overnight oats med mandler, vanilje og kirsebærsauce – Overnight oats a la Risalamande

Opskrift på overnight oats med vanilje, mandler og kirsebærsauce.
2-3 portioner alt efter størrelse.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.57 fra 16 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Jule opskrifter, Køleskabsgrød, Mad på farten, Nem frokost
Samlet tid: 5 minutter
Ændre antal2 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 2 spsk chiafrø
  • 40 g smuttede mandler, hakkede
  • 2 1/2 dl mælk, jeg bruger mandelmælk
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
  • 2 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Topping

  • Kirsebærsauce
  • Mandelsplinter, ristet

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Bland havregryn, chiafrø, sirup, mandler, yoghurt, salt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
  • Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
  • Inden servering rører du dine overnight oats godt igennem. Er den blevet for fast, kan du røre lidt mælk eller ekstra yoghurt i.
  • Top den med kirsebærsauce og ristede mandelsplinter.

Værd at vide om overnight oats

  • Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – sørg for at alle ingredienser er friske.
    Jeg foretrækker selv at lave til 1-2 dage ad gangen, – de er så nemme at røre sammen, og så kan jeg variere mine varianter.
  • Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Overnight oats med mandler og vanilje - Overnight oats a la Risalamande
Overnight oats med mandler og vanilje – Overnight oats a la Risalamande

Kommentarer

  1. Lisbeth

    Har du prøvet med sorte havregryn?

    • Hej Lisbeth

      Det har jeg desværre ikke, har faktisk aldrig hørt om sorte havregryn 🙂

      Kh Dianna

      • Jeg bruger sorte havregryn på præcis samme måde som alm. havregryn. De indeholder færre kulhydrater, men flere fibre og har et højere indhold af proteiner og fibre sammenlignet med almindelige havregryn. Kan købes efterhånden købes i almindelige butikker som Meny og Føtex, men ellers i helsekostbutikker og Matas. Ligner og smager som alm. havregryn.

  2. Mathilde

    4 stars
    Den var lækker og nem at lave! Jeg ville tilføje endnu flere mandler og vanilje for at få mere af den der risalamande smag 🙂 Men det er jo smag og behag.

  3. Hvad kan man mon erstatte kirsebær med og tak for fede opskrifter

    • Hej Pia

      Altså en god appelsin curd på toppen er virkelig også lækkert, og frisk. Alternativ lidt jordbærgrød, hindbær, brombær eller blåbær kompot 🙂

      Kh Dianna

  4. Nu har jeg rørt det sammen, jeg synes bare overhovedet ik min blanding ser så lækker ud og hvid nærmest som risalamande . Ligner bare havregrød

    • Hej Pia

      Altså den er jo også fyldt med havregryn og chiafrø, så den vil aldrig blive hvid som risalamande – det er min heller ikke 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Lisbeth Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)