Overnight oats med mandler, vanilje og kirsebærsauce - Overnight oats a la Risalamande
Opskrift på overnight oats med vanilje, mandler og kirsebærsauce.2-3 portioner alt efter størrelse.
Nem og lækker køleskabsgrød a la risalamanden, – lavet med havregryn, chia, mandler og vanilje.
Overnight sats med kirsebærsauce, – det er næsten som at spise dessert til morgenmad 😉
Det tager ikke mere end 5 minutter at røre en portion overnight sats sammen, – på køl natten over, og så er der altid dejlig kold grød til morgenmad eller frokost.
Jeg har brugt en kirsebærsauce med amarena kirsebær til mine overnight sats med mandler, derfor har de en meget mørkere farve, – men brug det du foretrækker.

Overnight oats med mandler, vanilje og kirsebærsauce – Overnight oats a la Risalamande
Opskrift på overnight oats med vanilje, mandler og kirsebærsauce.2-3 portioner alt efter størrelse.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antal personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
- 2 spsk chiafrø
- 40 g smuttede mandler, hakkede
- 2 1/2 dl mælk, jeg bruger mandelmælk
- 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
- 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
- 2 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Topping
- Kirsebærsauce
- Mandelsplinter, ristet
Sådan gør du
- Bland havregryn, chiafrø, sirup, mandler, yoghurt, salt og mælk i en skål, og rør det godt sammen. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
- Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
- Inden servering rører du dine overnight oats godt igennem. Er den blevet for fast, kan du røre lidt mælk eller ekstra yoghurt i.
- Top den med kirsebærsauce og ristede mandelsplinter.
Værd at vide om overnight oats
- Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – sørg for at alle ingredienser er friske.Jeg foretrækker selv at lave til 1-2 dage ad gangen, – de er så nemme at røre sammen, og så kan jeg variere mine varianter.
- Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.



Har du prøvet med sorte havregryn?
Hej Lisbeth
Det har jeg desværre ikke, har faktisk aldrig hørt om sorte havregryn 🙂
Kh Dianna
Jeg bruger sorte havregryn på præcis samme måde som alm. havregryn. De indeholder færre kulhydrater, men flere fibre og har et højere indhold af proteiner og fibre sammenlignet med almindelige havregryn. Kan købes efterhånden købes i almindelige butikker som Meny og Føtex, men ellers i helsekostbutikker og Matas. Ligner og smager som alm. havregryn.
Hej Anne
Ej tak for fif, det vil jeg helt klart prøve 🙂
Kh Dianna
Den var lækker og nem at lave! Jeg ville tilføje endnu flere mandler og vanilje for at få mere af den der risalamande smag 🙂 Men det er jo smag og behag.
hej Mathilde
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hvad kan man mon erstatte kirsebær med og tak for fede opskrifter
Hej Pia
Altså en god appelsin curd på toppen er virkelig også lækkert, og frisk. Alternativ lidt jordbærgrød, hindbær, brombær eller blåbær kompot 🙂
Kh Dianna
Nu har jeg rørt det sammen, jeg synes bare overhovedet ik min blanding ser så lækker ud og hvid nærmest som risalamande . Ligner bare havregrød
Hej Pia
Altså den er jo også fyldt med havregryn og chiafrø, så den vil aldrig blive hvid som risalamande – det er min heller ikke 🙂
Kh Dianna