Lækker cremet one pot pasta med oksekød, svampe, tomat og en blanding af mozzarella og parmesan.
Den er så nem at lave og så smager den bare helt fantastisk, – lækker, cremet og snasket på én gang.
Når det kommer til pasta, må jeg altså bare slå et slag for måske at bruge lidt ekstra og købe et godt mærke, for der er en kæmpe forskel i både smag og konsistens. Billig pasta har det med at koge i stykker og have en meget melet smag og konsistens, det bliver klistret og ikke altså ikke særlig lækkert.
Af de kendte mærker i butikkerne foretrækker jeg Il fornaio og De cecco, det er altid super lækre produkter med en god smag og en lækker konsistens.
One pot pasta med oksekød, svampe, tomat og ost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
oksekød i tern, - filet eller lignende
- 300 g
champignon, skåret i skiver
- 200 g
bacon, skåret i tern
- 400 g
pasta
- 1
stort løg, grofthakket
- 4 fed
hvidløg, revet eller presset
- 4 spsk
tomatkoncentrat
- 1 ds
hakkede tomater
- 1 l
oksebouillon, - juster selv konsistensen undervejs
- 160 g
revet mozzarella
- 100 g
parmesan, fintrevet
-
Salt og peber
-
Olie
-
Evt. revet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde og steg baconen let af til den begynder at smelte fedtet. Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og brun det godt af ved jævn varme.
- Tilsæt champignon, løg og hvidløg og lad det stege med en par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat, varm det igennem og rør det godt sammen.
- Hæld hakkede tomater over sammen med bouillon, - start med 8 dl bouillon, og kog til pastaen er al dente. Hvis der mangler væde undervej tilsættes yderligere bouillon. Til slut skal det være sådan, at ostene kan jævne den væde der er tilbage så retten bliver lækker snasket i konsistensen.
- Når pastaen er kogt al dente eller som ønsket slukkes for blusset og begge oste røres i til de smelter.
- Smag til med salt og peber og server retten toppet med friskrevet parmesan.