Lækker hjemmelavet nøddecreme, fyldt med bagte hasselnødder og god chokolade. Sådan en omgang her smager fantastisk, og man skal altså ikke forvente hverken smag eller konsistens af en helt klassisk nutella.
Hoved ingredienserne i denne nøddecreme er hasselnødder og chokolade, – derfor vil den naturligt også have en mere fast konsistens, og smagen er intet mindre en fantastisk.
Køb nogle gode chokolader, – det er alfa og omega for en god hjemmelavet nøddecreme.
Denne nødecreme skal opbevares ved stuetemperatur, – kommer den i køleskabet vil den blive alt for hård.
Oplever du at massen sætter sig og bliver svær at smøre ud, kan du hurtigt give den en tur i blenderen, – så bliver den lækker cremet igen.
Nøddecreme - Hjemmelavet nutella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 120 g
hasselnødder
- 150 g
mælkechokolade
- 100 g
mørk chokolade
- 5 spsk
rapsolie eller anden smagsneutral olie
- 3 spsk
flormelis
- 1/4 tsk
salt
Sådan gør du
- Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
- Lad nødderne køle let af på bagepladen, og fjern derefter de løse skaller ved at gnubbe dem i et viskestykke.
- Hæld de afkølede nødder i en minihakker, foodprocessor eller lignende og blend dem til de er blevet til en fin mel. Skrab kanterne ned og fortsæt med at blende til nødderne begynder at udskille olie og blive cremede.
- Smelt chokoladen ved svag varme i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle af, - uden den sætter sig.
- Hæld olien ned til nøddemassen og blend det godt sammen.
- Tilsæt den smeltede chokolade, flormelis og salt, og blend nu det hele godt sammen i 3-5 min. Alt efter hvor kraftig en blender du har, vil der evt. være små nister tilbage fra nødderne i massen, - det er helt fint, resultatet bliver så lækkert.
- Smag evt. nøddecremen til med mere flormelis/salt, og hæld den på et tørt skoldet glas, - massen vil sætte sig inden for en lille time. Vær opmærksom på at massen skal opbevares ved stuetemperatur, ellers vil den blive alt for hård.
Pingback: Chokolademuffins med nutella frosting - Opskrift på choko muffins
Pingback: Nutellapizza - Opskrift på dessertpizza med chokolade
Nem opskrift og afsindig lækker og vanedannende nøddecreme
Hej Jeanne
Hvor er det dejligt du skriver det, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Den ser nem og lækker ud. Hvad er holdbarheden?