Opskrift på hjemmelavet nøddecreme.
Denne portion giver ca. 400 g.
Samlet tid 25 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
120g
hasselnødder
150g
mælkechokolade
100g
mørk chokolade
5spsk
rapsolie eller anden smagsneutral olie
3spsk
flormelis
1/4tsk
salt
Sådan gør du
Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Lad nødderne køle let af på bagepladen, og fjern derefter de løse skaller ved at gnubbe dem i et viskestykke.
Hæld de afkølede nødder i en minihakker, foodprocessor eller lignende og blend dem til de er blevet til en fin mel. Skrab kanterne ned og fortsæt med at blende til nødderne begynder at udskille olie og blive cremede.
Smelt chokoladen ved svag varme i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle af, - uden den sætter sig.
Hæld olien ned til nøddemassen og blend det godt sammen.
Tilsæt den smeltede chokolade, flormelis og salt, og blend nu det hele godt sammen i 3-5 min. Alt efter hvor kraftig en blender du har, vil der evt. være små nister tilbage fra nødderne i massen, - det er helt fint, resultatet bliver så lækkert.
Smag evt. nøddecremen til med mere flormelis/salt, og hæld den på et tørt skoldet glas, - massen vil sætte sig inden for en lille time. Vær opmærksom på at massen skal opbevares ved stuetemperatur, ellers vil den blive alt for hård.