Chokolademuffins med nutella frosting - Opskrift på choko muffins

Chokolademuffins med nutella frosting

Lækre saftige chokolademuffins toppet med den skønneste bløde smørcreme med nutella.
De er super nemme at bage, og kombinationen er virkelig enhver chokoladeelskers drøm.
I frostingen har jeg brugt min hjemmelavede nutella/nøddecreme, derfor tilsætter jeg også et par spiseskefulde fløde for at gøre den mere fluffy, da min hjemmelavede nøddecreme er mere fast end en købe nutella. Køber du en færdig nutella/nøddecreme er det ikke sikkert det er nødvendig, – mærk dig frem, konsistensen skal være blød, lækker og luftig.

Chokolademuffins med nutella frosting

By Dianna Brinch
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på lækre svampede chokolademuffins med den lækreste nutella smørcreme.
Denne opskrift giver 12 stk.

Ingredienser

  • Chokolademuffins
  • 200 g hvedemel
  • 150 g rørsukker eller hvid sukker
  • 100 g brun farin (kan erstattes af almindelig sukker)
  • 120 g smør
  • 80 g chokolade 70%
  • 2 dl mælk, gerne sødmælk
  • 2 æg
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • Nutella frosting
  • 200 g blødt smør
  • 200 g nutella, - prøv denne nemme og lækre hjemmelavede nøddecreme
  • 200 g flormelis
  • Evt. 1-2 spsk fløde

Fremgangsmåde

1

Chokolademuffins Varm mælken i en lille gryde og smelt smør og chokolade heri, - lad blandingen køle af, uden den sætter sig.

2

Pisk æg og begge slags sukker til en luftig masse.

3

Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggemassen. Sigt dem gerne i så du undgår klumper.

4

Vend den afkølede chokolade blandingen i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser. Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.

5

Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose, sådan synes jeg det er nemmest at styre, - men det gør man som man selv foretrækker.

6

Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 18-22 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Stik evt. en lille kødnål eller lignende i dine muffins, - hænger der ikke dej på nålen, så er dine muffins færdigbagt.

7

Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.

8

Lad dem køle af inden de toppes med frosting.

9

Nutella frosting Pisk smørret hurtigt op med en håndmixer, til det er blødt og cremet.

10

Tilsæt nøddecremen og pisk denne ind i smørret.

11

Tilsæt flormelis og pisk det ind i chokolade massen, til en lækker luftig creme. Er frostingen for fast, tilsættes 1-2 spsk fløde som ligeledes piskes godt ind i massen.

12

Hæld massen på en sprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt dine muffins op med et godt lag frosting. Start yderst på din muffin, og bevæg dig rundt til du rammer midten.

Chokolademuffins med nutella frosting - Opskrift på choko muffins
Chokolademuffins med nutella frosting – Opskrift på choko muffins
Chokolademuffins med nutella frosting - Opskrift på choko muffins
Chokolademuffins med nutella frosting – Opskrift på choko muffins
Chokolademuffins med nutella frosting - Opskrift på choko muffins
Chokolademuffins med nutella frosting – Opskrift på choko muffins
Chokolademuffins med nutella frosting - Opskrift på choko muffins
Chokolademuffins med nutella frosting – Opskrift på choko muffins
Chokolademuffins med nutella frosting - Opskrift på choko muffins
Chokolademuffins med nutella frosting – Opskrift på choko muffins

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*