Mørbradbøffer i cremet paprikasauce

Mørbradbøffer i cremet paprikasauce

Mørbradbøffer i cremet paprikasauce
Opskrift på mørbradbøffer i paprikasauce med bacon, fløde og champignon.
Mørbradbøffer i cremet paprikasauce

Mørbradbøffer i paprikasauce med bacon, fløde og champignon.
En nem og lækker familieret der smager fantastisk, og som kan serveres med både ris, pasta, kartoffelmos eller hvad familien foretrækker.
Mørbradbøffer i paprikasauce er drøn nemt at lave, og retten kan stå på bordet på en god halv time. Perfekt hverdagsmad når det skal være nemt og hurtigt.

Retter med mørbrad af gris – Mad med svinemørbrad
Mørbrad af gris er et fantastisk stykke kød, – og et virkelig godt alternativ til retter som man gerne laver med kylling.
Mørbradbøffer er vi vilde med herhjemme. Det smager så dejligt, saftigt og lækkert, – og serveret i en lækker cremet sauce, så er retten altså klar til en portion ris, mos, pasta eller lignende.
Svinemørbrad er et relativt billigt stykke kød, og med så mange lækre anvendelses muligheder.

Prøv også én af mine andre retter med svinemørbrad, – du finder dem her:
Mørbradbøffer i cremet svampesauce – klik her.
Asiatisk stir fry med svinemørbrad – klik her.
Fyldt svinemørbrad med svampe og feta – klik her.
Fyldt svinemørbrad med soltørrede tomater, feta og serrano – klik her.

Mørbradbøffer i cremet paprikasauce

Mørbradbøffer i cremet paprikasauce

Opskrift på mørbradbøffer i paprikasauce med bacon, fløde og champignon.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.92 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Mørbradbøffer, Svinemørbrad
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Mørbradbøffer

  • 1 svinemørbrad – ca. 700 g
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk paprika
  • 30 g smør
  • Salt og peber

Paprikasauce

  • 200 g bacon, skåret i tern
  • 250 g svampe, skåret i skiver
  • 1 rød peber, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 1 – 1 1/2 spsk sød paprika
  • 3 1/2 dl bouillon – kylling eller grønt
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1 tsk rødvinseddike (kan undlades)
  • Salt og peber

Derudover

  • Kogte ris, kartoffelmos, pasta eller lignende
  • Finthakket frisk persille

Sådan gør du

Mørbradbøffer

  • Bland hvedemel og paprika, og krydr med salt og peber.
  • Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.
    Bank stykkerne let flade.
  • Vend mørbradbøfferne i blandingen.

Paprikasauce og mørbradbøffer

  • Varme en pande op ved middel varme, og steg din bacon til den er gylden.
    Fjern det fra panden med en hulske, så baconfedtet bliver på panden.
  • På samme pande smeltes smørret, og mørbradbøfferne steges til de er gyldne på begge sider, og tilberedt som ønsket inden i.
    Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni.
    Læg mørbradbøfferne til side på en tallerken.
  • På samme pande steges svampene af ved god høj varme, til de har smidt alt væden, og er blevet let gyldne.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg med til løgene er klare, og tilsæt derefter tern af peberfrugt. Krydr med friskkværnet peber og kun en smule salt.
    Vend det med på panden.
  • Drys paprika over grøntsagerne, vend det rundt, og tilsæt derefter tomatkoncentrat. Varm det igennem et minuts tid.
  • Hæld bouillon, fløde og bacon tilbage på panden, og varm saucen igennem i 5 minutters tid, eller til den tykner let.
    Smag saucen til med salt, peber og evt. rødvinseddike.
    *Rødvinseddiken kan undlades, eller erstattes af en smule citron, – hvis du synes retten mangler syre. Jeg synes det klæder retten rigtig godt.
  • Læg mørbradbøfferne tilbage i saucen, – varm det hurtigt igennem og top med friskkværnet peber og finthakket persille.
    Server med en god kartoffelmos, kogte kartofler, rodfrugter, ris eller pasta.
Mørbradbøffer i cremet paprikasauce
Mørbradbøffer i cremet paprikasauce

4.92 from 12 votes (12 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)