
Fantastisk lækre tacos fyldt med sprøde salater, grov avocado salsa, mexicansk krydret laks og chilidressing.
De smager fuldstændig fantastisk, – og så tager de virkelig ingen tid at lave.
De har et skønt crunch og så er de bare super friske og lækre i smagen, – de kommer helt sikkert til at stå på bordet igen og igen.

Mexicansk tacos med laks og avocado salsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Laksen
- 600 g
laksefilet
- 3 spsk
olivenolie
- 1 1/2 spsk
honning – helst en flydende en af slagsen
- 1/2
lime, saften heraf
- 1/2 tsk
stødt spidskommen
- 1/2 tsk
stødt koriander
- 1/2 tsk
chipotle chili pulver – eller anden chili
- 1/4 tsk
hvidløgspulver
- 1/4 tsk
løgpulver
-
Salt og peber
Avocado salsa
- 200 g
cherrytomater
- 2
store avocadoer
- 1
lille rødløg
-
1-2 forårsløg
- 1 stor håndfuld
persille
Chilidressing
- 1 1/2 dl
creme fraiche
- 1/2 dl
god mayonnaise, – jeg bruger Hellmanns
- 2 spsk
ketchup
- 1/2 tsk
sød chilipulver
- 1/4 tsk
hvidløgspulver
- 1/4 tsk
løg pulver
- 1/4 tsk
chilisauce, – jeg bruger Tabasco sriracha sauce (smag selv til alt efter ønskede styrke)
-
Salt og peber
Derudover
- 12
mini hvede eller majs tortillas
- 2
små romainesalat eller 1 stort, – snittet
Gourministeriet Premium
INGEN REKLAMER – Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… Bestil her – Fra 25 kr..Sådan gør du
Laksen
- Rens laksen fri for evt. urenheder og ben, – tør overfladen med lidt køkkenrulle.
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Læg laksen i et ovnfast fad, med skindsiden nedad, og smør hele overfladen med marinaden.
- Bag laksen i en forvarmet ovn i ca. 12-15 min. ved 200 grader, – afhængig af tykkelsen.
- Giv den grill de sidste 3 min. af stegetiden så toppingen karamelliserer, – men hold øje så ikke det bliver brændt. Lad laksen hvile på køkkenbordet.
Avocado salsa
- Skær tomater, avocado og rødløg ud i små tern. Fint snit forårsløgene og hak persillen.
- Bland alle ingredienserne i en skål og sæt til side.
Chilidressing
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. Opbevar den på køl til den skal serveres.
Tacos
- Lun de bløde tortillas som beskrevet på pakken.
- Top dem med sprød salat, avocado salsa, stykker af laks og chilidressing.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

