
Er du vild med mexicanske smage og nemme retter? Så skal du prøve disse lækre små mexicanske farsbrød i butterdej! De er fyldt med saftigt og krydret kød, smeltet cheddar og et strejf af jalapeños for lidt ekstra bid.
Butterdejen pakker det hele perfekt ind og bager gyldent og sprødt i ovnen – en uimodståelig kombination af smag og tekstur.
Jeg bruger en god lagret cheddar for at give ekstra dybde til smagen, men du kan sagtens bruge en mildere variant, hvis du foretrækker det. Farsbrødene er super nemme at lave – de skæres i små hapsere, så de fungerer perfekt både som hovedret og som en del af et lækkert tapasbord.
Serveringsforslag
Servér dem som hovedret med en frisk salat, guacamole, salsa og creme fraiche
Perfekte med krydrede kartofler eller grillede majs som tilbehør – og blandede dips
Geniale som en del af et tapasbord – små sprøde bidder med masser af smag.
På under 30 minutter kan du have disse sprøde, mexicanske hapser klar – uanset om du laver dem til en hyggelig hverdagsmiddag eller som en festlig snack til gæster. De er simpelthen så lækre, at du ikke vil gå glip af dem.

Mexicansk farsbrød i butterdej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 brev tacomix – eller ca. 2-3 spsk hjemmelavet
- 3 forårsløg, fintsnittet
- 100 g cheddar, revet – gerne lageret
- 1 æg
- 5 syltede jalapenos, finthakket
- Salt og friskkværnet peber
Derudover
- 1 rulle butterdej
- 50 g cheddar, revet – gerne lageret
- Sammenpisket æg til pensling
- Sesam
Instructions
- Rør ingredienserne til farsen sammen i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Fold butterdejen ud, og halver den på midten – på den korte led. Fordel de 50 gram ost på hvert midterstykke.
- Del farsen i to lige store klumper, og mas hver klump til en pølse, som passer til butterdejens bredde. Læg kødet midt på butterdejsstykke, og form det nu, så det går helt ud til kanten, og er jævnt i tykkelsen. Gør dette med begge stykker.
- Fold dejen omkring kødet – det gøres nemmest ved at tage den ene ende først, og derefter rulle det over resten af butterdejen. Men en finger maser du let samlingen sammen. Gør dette med begge stykker.
- Pensl butterdejen med sammenpisket æg og drys med sesam, og skær begge stykker i 5 skiver (ca. 5 centimeter stykket).
- Placer dem på en bageplade med bagepapir, men lukningen nedad, og bag dem i en forvarmet ovn ved. 200 grader, almindelig varme, i ca. 20-24 minutter – eller til de er gyldne og sprøde på toppen.Afgiver kødet meget væske, kan du efter ca. 5 minutter lige rykke dem rundt på bagepapiret, så ikke sopper i væde.
- Lad dem køle let af på en rist inden de serveres – serveringsforslag i intro.
Super lækker!!
Hej Tina
Ihhh hvor kønt at høre 🙂 Tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Kh Dianna
Sikke en god ide. Det smagte himmelsk. Tak for opskriften. Jeg tilsatte for øvrigt lidt majs og små tern af peberfrugt – ikke ringe.
mvh Niels.
Hej Niels
Ej hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din feedback 🙂
Og vildt god idé med både peberfrugt og majs, det vil jeg prøve næste gange 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Du skriver, man skal halvere butterdejen på den korte led – men i videoen halverer du på den lange led…
Ellers tak for en dejlig opskrift
Hejsa
Altså jeg tænker jo at den korte led er bredden, og ikke længden? Men det kan da godt være jeg er helt galt på den?
Det må jeg lige undersøge ☺️
Men dejligt de smagte godt☀️
Kh Dianna