Mexicansk farsbrød i butterdej – Krydret, sprødt og fyldt med smag

Mexicansk farsbrød i butterdej

Mexicansk farsbrød i butterdej
Opskrift på smag mexicanske farsbrød i butterdej - Butterdejshapser med mexi krydret oksekød
Mexicansk farsbrød i butterdej – Krydret, sprødt og fyldt med smag

Er du vild med mexicanske smage og nemme retter? Så skal du prøve disse lækre små mexicanske farsbrød i butterdej! De er fyldt med saftigt og krydret kød, smeltet cheddar og et strejf af jalapeños for lidt ekstra bid.
Butterdejen pakker det hele perfekt ind og bager gyldent og sprødt i ovnen – en uimodståelig kombination af smag og tekstur.

Jeg bruger en god lagret cheddar for at give ekstra dybde til smagen, men du kan sagtens bruge en mildere variant, hvis du foretrækker det. Farsbrødene er super nemme at lave – de skæres i små hapsere, så de fungerer perfekt både som hovedret og som en del af et lækkert tapasbord.

Serveringsforslag
Servér dem som hovedret med en frisk salat, guacamole, salsa og creme fraiche
Perfekte med krydrede kartofler eller grillede majs som tilbehør – og blandede dips
Geniale som en del af et tapasbord – små sprøde bidder med masser af smag.

På under 30 minutter kan du have disse sprøde, mexicanske hapser klar – uanset om du laver dem til en hyggelig hverdagsmiddag eller som en festlig snack til gæster. De er simpelthen så lækre, at du ikke vil gå glip af dem.

Mexicansk farsbrød i butterdej – Krydret, sprødt og fyldt med smag

Mexicansk farsbrød i butterdej

Opskrift på smag mexicanske farsbrød i butterdej – Butterdejshapser med mexi krydret oksekød
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Hovedret, Snack
Køkken: Mexicansk
Nøgleord: Butterdej, Hapser, Tapas
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 brev tacomix – eller ca. 2-3 spsk hjemmelavet
  • 3 forårsløg, fintsnittet
  • 100 g cheddar, revet – gerne lageret
  • 1 æg
  • 5 syltede jalapenos, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

  • 1 rulle butterdej
  • 50 g cheddar, revet – gerne lageret
  • Sammenpisket æg til pensling
  • Sesam

Instructions

  • Rør ingredienserne til farsen sammen i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Fold butterdejen ud, og halver den på midten – på den korte led. Fordel de 50 gram ost på hvert midterstykke.
  • Del farsen i to lige store klumper, og mas hver klump til en pølse, som passer til butterdejens bredde. Læg kødet midt på butterdejsstykke, og form det nu, så det går helt ud til kanten, og er jævnt i tykkelsen. Gør dette med begge stykker.
  • Fold dejen omkring kødet – det gøres nemmest ved at tage den ene ende først, og derefter rulle det over resten af butterdejen. Men en finger maser du let samlingen sammen. Gør dette med begge stykker.
  • Pensl butterdejen med sammenpisket æg og drys med sesam, og skær begge stykker i 5 skiver (ca. 5 centimeter stykket).
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir, men lukningen nedad, og bag dem i en forvarmet ovn ved. 200 grader, almindelig varme, i ca. 20-24 minutter – eller til de er gyldne og sprøde på toppen.
    Afgiver kødet meget væske, kan du efter ca. 5 minutter lige rykke dem rundt på bagepapiret, så ikke sopper i væde.
  • Lad dem køle let af på en rist inden de serveres – serveringsforslag i intro.

Kommentarer

  1. Tina A

    5 stars
    Super lækker!!

  2. Niels K. Mortensen

    5 stars
    Sikke en god ide. Det smagte himmelsk. Tak for opskriften. Jeg tilsatte for øvrigt lidt majs og små tern af peberfrugt – ikke ringe.
    mvh Niels.

    • Hej Niels
      Ej hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din feedback 🙂
      Og vildt god idé med både peberfrugt og majs, det vil jeg prøve næste gange 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Dbh Dianna

  3. Anonym

    Du skriver, man skal halvere butterdejen på den korte led – men i videoen halverer du på den lange led…
    Ellers tak for en dejlig opskrift

    • Hejsa

      Altså jeg tænker jo at den korte led er bredden, og ikke længden? Men det kan da godt være jeg er helt galt på den?
      Det må jeg lige undersøge ☺️

      Men dejligt de smagte godt☀️
      Kh Dianna

5 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)