Opskrift på smag mexicanske farsbrød i butterdej - Butterdejshapser med mexi krydret oksekød
Ret Appetizer, Hovedret, Snack
Køkken Mexicansk
Nøgleord Butterdej, Hapser, Tapas
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 874kcal
Ingredienser
500ghakket oksekød
1brev tacomix - eller ca. 2-3 spsk hjemmelavet
3forårsløg, fintsnittet
100gcheddar, revet - gerne lageret
1æg
5syltede jalapenos, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Derudover
1rullebutterdej
50gcheddar, revet - gerne lageret
Sammenpisket æg til pensling
Sesam
Sådan gør du
Rør ingredienserne til farsen sammen i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Fold butterdejen ud, og halver den på midten – på den korte led. Fordel de 50 gram ost på hvert midterstykke.
Del farsen i to lige store klumper, og mas hver klump til en pølse, som passer til butterdejens bredde. Læg kødet midt på butterdejsstykke, og form det nu, så det går helt ud til kanten, og er jævnt i tykkelsen. Gør dette med begge stykker.
Fold dejen omkring kødet – det gøres nemmest ved at tage den ene ende først, og derefter rulle det over resten af butterdejen. Men en finger maser du let samlingen sammen. Gør dette med begge stykker.
Pensl butterdejen med sammenpisket æg og drys med sesam, og skær begge stykker i 5 skiver (ca. 5 centimeter stykket).
Placer dem på en bageplade med bagepapir, men lukningen nedad, og bag dem i en forvarmet ovn ved. 200 grader, almindelig varme, i ca. 20-24 minutter – eller til de er gyldne og sprøde på toppen.Afgiver kødet meget væske, kan du efter ca. 5 minutter lige rykke dem rundt på bagepapiret, så ikke sopper i væde.
Lad dem køle let af på en rist inden de serveres - serveringsforslag i intro.