Mandelbunde med mascarponecreme og bær - Opskrift på skøn sommer dessert

Mandelbund med mascarponecreme og friske bær

Mandelbund med mascarponecreme og friske bær
Opskrift på nem og lækker mandelbund toppet med en skøn citrus mascarpone creme og masser af friske bær.
Mandelbunde med mascarponecreme og bær - Opskrift på skøn sommer dessert

Lækker, let chewy, mandelbund toppet med en skøn citron mascarponecreme og masser af sæsonens friske bær, – altid en sikker vinder på dessert bordet.
Den er super nem at lave, og bund og creme kan med fordel laves dagen i forvejen, så den kun skal toppes med friske bær på selve dagen. Bemærk at bunden er lidt “porøs”, derfor kan du med fordel blot klippe bagepapiret til under bunden så det ikke er synligt, når denne er bagt, og sætter den direkte på serveringsfadet. Med lidt snilde kan man også sagtens fjerne det helt, – men i min optik så hellere lad det sidde, end en kage der er knækket midt over. Men placer bunden på den tallerken den skal serveres på, – den er ikke lige til at flytte rundt.
Den smager vidunderligt og du kan bruges præcis de bær der er i sæson til toppen.

Mandelbunde med mascarponecreme og bær - Opskrift på skøn sommer dessert

Mandelbund med mascarponecreme og friske bær

Opskrift på nem og lækker mandelbund toppet med en skøn citrus mascarpone creme og masser af friske bær.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Mandelbund

  • 200 g

    mandler

  • 200 g

    rørsukker

  • 3

    store æg

  • Et nip salt
  • Lidt smør til formen

Mascarponecreme

  • 200 g

    mascarpone

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

  • 1 spsk

    flormelis

  • 2 tsk

    vaniljesukker

Derudover

  • Blandede bær og mynte eller citronmelisse

  • 25 cm

    i diameter

  • Evt. frysetørrede hindbær eller jordbær

Sådan gør du

Mandelbund

  • Blend mandlerne til en mellemfin mel, - den skal gerne have lidt struktur.
  • Pisk æg, sukker og en nip salt til en lys og luftig æggesnaps.
  • Vend de blendede nødder i æggesnapsen, - sørg for at røre det godt sammen, uden at slå luften ud af massen.
  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og smør derefter hele formen, inkl. bagepapir med lidt smør.
  • Hæld dejen i formen og bank den et par gange i køkkenbordet, så lufthullerne kommer til overfladen.
  • Bag mandelbunden i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 30-35 min.
  • Lad mandelbunden køle helt af inden springformen forsigtigt åbnes, og bunden fjernes fra bagepapiret. Kagen er porøs, så gør det forsigtigt. Alternativt kan bagepapiret klippes til under kagen så dette ikke er synligt, - og kagen placeres på den tallerken den skal serveres på.

Mascarponecreme

  • Rør mascarpone, citronskal, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Pisk i en anden skål fløden til en let flødeskum, - pisk endelig ikke for meget.
  • Vend flødeskummen i mascarponecremen til det hele er blandet godt sammen.
  • Smør mandelbunden med mascarponecremen og stil tilbage på køl en lille halv time eller blot til creme sætter sig. Den kan sagtens stå på køl natten over dækket til med film.
  • Top kagen med friske bær og mynte eller citronmelisse og evt. et drys frysetørrede røde bær.
Mandelbunde med mascarponecreme og bær - Opskrift på skøn sommer dessert
Mandelbunde med mascarponecreme og bær – Opskrift på skøn sommer dessert
Mandelbunde med mascarponecreme og bær - Opskrift på skøn sommer dessert
Mandelbunde med mascarponecreme og bær – Opskrift på skøn sommer dessert
Mandelbunde med mascarponecreme og bær - Opskrift på skøn sommer dessert
Mandelbunde med mascarponecreme og bær – Opskrift på skøn sommer dessert
Mandelbunde med mascarponecreme og bær - Opskrift på skøn sommer dessert
Mandelbunde med mascarponecreme og bær – Opskrift på skøn sommer dessert

Kommentarer

  1. Camilla sanmartin

    Super nem at lave…

  2. Camilla

    Kan man eventuelt komme noget af citronsaften i mascarponecremen også eller har majeriprodukterne ikke godt af citronsaften?

  3. Charlotte

    Jeg ved ikke helt hvad jeg gør galt? Piske fløden let, men syntes cremen bliver grynet når jeg blander mascarpone og piskefløden.

    • Hej Charlotte

      Det lyder mystisk, – kan det være revet citronskal du synes giver grynene?
      Ingredienserne arbejder fint sammen, så der skulle ikke være nogle problemer:)

      Kh Dianna

      • Hej. Har netop bagt bunden, og den er afkølet nu. Jeg synes, den virker lidt halv-rå, eller er det bare mig?
        Pia

        • Hej Pia

          Bunden skal være sådan chewy og “blød”, men ikke ubagt. Den er porøs, også derfor jeg anbefaler evt. at lade bagepapiret sidde under bunden:)
          Husk at den sætter sig anderledes når den kommer på køl:)

          Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*