Lørdagskylling - Opskrift på kylling i fad med urter

Lørdagskylling – Kylling i fad med urter

Skøn og saftig kylling med masser af smag og dejlig sprødt skin. Ramsløg sæsonen er ovre os, og det kom virkelig denne lækre lørdagskylling tilgode, da vi bl.a. lagde en masse af skønne blade sammen med kyllingen under tilberedningen.
Vi valgte også at grille vores lørdagskylling, over gas, – det er med at nyde det dejlige vejr og at grillsæsonen er skudt i gang.
Det kan godt betale sig at købe en lækker stor frilandskylling, – smagen er noget helt andet end de frosne i supermarkedet, og man får virkelig noget for pengene, – lækkert saftigt kød og meget mere smag.

Lørdagskylling - Kylling i fad med urter

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 2 timer

Opskrift på klassisk lørdagskylling med masser af urter og smag.

Ingredienser

  • 1 god stor kylling
  • 1 håndfuld ramsløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 1/2 dl vand
  • Olivenolie
  • Paprika
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Rens kyllingen for urenheder og dup den tør med lidt køkkenrulle.

2

Parter kyllingen og placer stykkerne i et ovnfast fad.

3

Læg de hele ramsløg samt bredbladet persille end mellem stykkerne.

4

Krydr med rigeligt salt, lidt peber og paprika, og hæld vandet ved.

5

Sæt fadet i grillen, - den skal være ca. 150-160 grader, - på vores Morsø gasgrill satte vi alle blus på minimum. Alternativt kan den selvfølgelig tilberedes i ovnen ved 150-160 grader.

6

Lad kyllingen stege i ca. 50 min., og skru derefter alle blus op på medium og giv kyllingen ca. 15 min. til skindet er sprødt og har fået farve, - hold hele tiden øje.

7

Lad kyllingen hvile i 5-10 min inden den serveres.

Lørdagskylling - Opskrift på kylling i fad med urter
Lørdagskylling serveret med kartoffelsalat med friske ramsløg.
Lørdagskylling - Opskrift på kylling i fad med urter
Lørdagskylling tilberedt på grill, nemt og lækkert.
Lørdagskylling - Opskrift på kylling i fad med urter
Lørdagskylling klar til en tur på grillen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*