
Lækker lasagne bolognese med hjemmelavede lasagneplader.
En skøn opskrift på en klassisk lasagne med en cremet bechamel og en skøn kødsauce med masser af smag.
De hjemmelavede lasagneplader er super nemme at lave, – og så smager det virkelig dejligt i en klassisk lasagne.

Lasagne med hjemmelavede lasagneplader
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pastaplader
- 250 g
god pastamel (type 00), - vi bruger den fra Kornbymølle der laver en fantastisk én af slagsen
- 2
store hele æg
- 1
æggeblomme
- 1 spsk
olie
-
Lidt salt
Kødsauce
- 1 kg
hakket oksekød
- 3
store løg
- 2 stængler
bladselleri
- 3
gulerødder
- 6 fed
hvidløg
- 150 g
tomatkoncentrat
- 3 ds
flåede tomater
- 2 dl
rødvin
- 1/2 tsk
rosmarin
- 1/2 tsk
timian
- 1 tsk
oregano
- 1 tsk
basilikum
- 1/2 dl
olivenolie
-
Salt og peber
Bechamel
- 60 g
smør
- 4 spsk
mel
- 1 liter
sødmælk
- 200 g
parmesan, revet
- 1/2 tsk
muskatnød
-
Salt og peber
Sådan gør du
Kødsauce
- Blend løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg til en ensartet masse.
- Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse i 5-10 min.
- Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentratet svitse med et minuts tid.
- Hæld rødvinen over og lad det varme igennem nogle minutter til alkoholen er brændt af.
- Tilsæt de flåede tomater og krydderierne og lad nu kødsaucen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
- Smag til med salt og peber.
Pastaplader
- Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten. Slå begge æg ud i dejen og tilsæt den ekstra æggeblomme samt en smule salt.
- Ælt dejen godt sammen på køkkenbordet og saml den til sidst med en spsk olivenolie på hænderne.
- Læg dejen i en pose og lad den hvile på køl i min. 30 min.
- Kør dejen på pastamaskinen, - start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer.
- Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det. Skær pastapladerne til så de passer til fadet.
Bechamelsauce
- Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, - uden det bruner.
- Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
- Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber.
Lasagnen
- Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, bechamel og lasagneplader og slut af med et tykt lag bechamelsauce.
- Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min.
- Lad lasagnen samle sig i 15-20 min inden den skæres ud og serveres.


Wow – mega lækker lasagne. Fulgte opskriften til punkt og prikke – stor succes ved middagsbordet 🙂 Skal helt sikkert prøve flere af dine opskrifter 🙂
Hej Susanne
Tusind tusind tak for de søde ord, – det gør mig bare så glad 🙂
Kh Dianna
Kan jeg undlade rødvinen? Eller måske erstatte med noget andet?
Hej Carina
Du kan sagtens undlade rødvin, – smag evt. til med rødvinseddike hvis du har det 🙂
Og ellers bliver den super god alligevel 🙂
Kh Dianna
Frygtelig oplevelse. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og efter at have smagt det skønneste lasagne nogensinde kan jeg jo aldrig gå tilbage til købeplader/bechamelsauce. En passion er skabt herfra, tak for inspirationen
Hej Cecilie
Åhhh hvor er du sød – det er jeg glad for at høre:)
Blev helt nervøs da jeg lige så de første ord, hihi 🙂
Rigtig godt nytår:)
Kh Dianna
Forstår ikke hvordan man kan blende grønsagerne uden det blevet kogt?
Hej Frederikke
Det er bare i en foodprocessor med dem, og blende dem fint – det er absolut ikke noget problem:)
Men du kan også bare hakke dem fint hvis du foretrækker det:)
Kh Dianna