Lasagne med hjemmelavede lasagneplader - Opskrift på lasagne

Lasagne med hjemmelavede lasagneplader

Hvad synes du?


Lækker lasagne bolognese med hjemmelavede lasagneplader.
En skøn opskrift på en klassisk lasagne med en cremet bechamel og en skøn kødsauce med masser af smag.
De hjemmelavede lasagneplader er super nemme at lave, – og så smager det virkelig dejligt i en klassisk lasagne.

Lasagne med hjemmelavede lasagneplader

By Dianna Brinch Personer: 6
Tid: + 2 1/2 time

Opskrift på lasagne bolognese med hjemmelavede lasagneplader

Ingredienser

  • Pastaplader
  • 250 g god pastamel (type 00), - vi bruger den fra Kornbymølle der laver en fantastisk én af slagsen
  • 2 store hele æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk olie
  • Lidt salt
  • Kødsauce
  • 1 kg hakket oksekød
  • 3 store løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 3 gulerødder
  • 6 fed hvidløg
  • 150 g tomatkoncentrat
  • 3 ds flåede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1/2 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Bechamel
  • 60 g smør
  • 3-4 spsk mel
  • 1 liter sødmælk
  • 200 g parmesan, revet
  • 1/2-1 tsk muskatnød
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Kødsauce Blend løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg til en ensartet masse.

2

Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse i 5-10 min.

3

Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentratet svitse med et minuts tid.

4

Hæld rødvinen over og lad det varme igennem nogle minutter til alkoholen er brændt af.

5

Tilsæt de flåede tomater og krydderierne og lad nu kødsaucen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.

6

Smag til med salt og peber.

7

Pastaplader Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten. Slå begge æg ud i dejen og tilsæt den ekstra æggeblomme samt en smule salt.

8

Ælt dejen godt sammen på køkkenbordet og saml den til sidst med en spsk olivenolie på hænderne.

9

Læg dejen i en pose og lad den hvile på køl i min. 30 min.

10

Kør dejen på pastamaskinen, - start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer.

11

Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det. Skær pastapladerne til så de passer til fadet.

12

Bechamelsauce Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, - uden det bruner.

13

Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.

14

Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.

15

Smag til med salt og peber.

16

Lasagnen Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, bechamel og lasagneplader og slut af med et tykt lag bechamelsauce.

17

Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min.

18

Lad lasagnen samle sig i 15-20 min inden den skæres ud og serveres.

Lasagne med hjemmelavede lasagneplader - Opskrift på lasagne
Lasagne med hjemmelavede lasagneplader – Opskrift på lasagne
Lasagne med hjemmelavede lasagneplader - Opskrift på lasagne
Lasagne med hjemmelavede lasagneplader – Opskrift på lasagne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*