Lasagne med hjemmelavede lasagneplader - Opskrift på lasagne

Lasagne med hjemmelavede lasagneplader

Lasagne med hjemmelavede lasagneplader
Opskrift på lasagne bolognese med hjemmelavede lasagneplader
Lasagne med hjemmelavede lasagneplader - Opskrift på lasagne

Lækker lasagne bolognese med hjemmelavede lasagneplader.
En skøn opskrift på en klassisk lasagne med en cremet bechamel og en skøn kødsauce med masser af smag.
De hjemmelavede lasagneplader er super nemme at lave, – og så smager det virkelig dejligt i en klassisk lasagne.

Lasagne med hjemmelavede lasagneplader - Opskrift på lasagne

Lasagne med hjemmelavede lasagneplader

Opskrift på lasagne bolognese med hjemmelavede lasagneplader
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.95 fra 17 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Pastaplader

  • 250 g

    god pastamel (type 00), - vi bruger den fra Kornbymølle der laver en fantastisk én af slagsen

  • 2

    store hele æg

  • 1

    æggeblomme

  • 1 spsk

    olie

  • Lidt salt

Kødsauce

  • 1 kg

    hakket oksekød

  • 3

    store løg

  • 2 stængler

    bladselleri

  • 3

    gulerødder

  • 6 fed

    hvidløg

  • 150 g

    tomatkoncentrat

  • 3 ds

    flåede tomater

  • 2 dl

    rødvin

  • 1/2 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    timian

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

Bechamel

  • 60 g

    smør

  • 4 spsk

    mel

  • 1 liter

    sødmælk

  • 200 g

    parmesan, revet

  • 1/2 tsk

    muskatnød

  • Salt og peber

Sådan gør du

Kødsauce

  • Blend løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg til en ensartet masse.
  • Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse i 5-10 min.
  • Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentratet svitse med et minuts tid.
  • Hæld rødvinen over og lad det varme igennem nogle minutter til alkoholen er brændt af.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderierne og lad nu kødsaucen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
  • Smag til med salt og peber.

Pastaplader

  • Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten. Slå begge æg ud i dejen og tilsæt den ekstra æggeblomme samt en smule salt.
  • Ælt dejen godt sammen på køkkenbordet og saml den til sidst med en spsk olivenolie på hænderne.
  • Læg dejen i en pose og lad den hvile på køl i min. 30 min.
  • Kør dejen på pastamaskinen, - start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer.
  • Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det. Skær pastapladerne til så de passer til fadet.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, - uden det bruner.
  • Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
  • Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.
  • Smag til med salt og peber.

Lasagnen

  • Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, bechamel og lasagneplader og slut af med et tykt lag bechamelsauce.
  • Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min.
  • Lad lasagnen samle sig i 15-20 min inden den skæres ud og serveres.
Lasagne med hjemmelavede lasagneplader - Opskrift på lasagne
Lasagne med hjemmelavede lasagneplader – Opskrift på lasagne
Lasagne med hjemmelavede lasagneplader - Opskrift på lasagne
Lasagne med hjemmelavede lasagneplader – Opskrift på lasagne

Kommentarer

  1. Susanne

    5 stars
    Wow – mega lækker lasagne. Fulgte opskriften til punkt og prikke – stor succes ved middagsbordet 🙂 Skal helt sikkert prøve flere af dine opskrifter 🙂

  2. Carina

    Kan jeg undlade rødvinen? Eller måske erstatte med noget andet?

    • Hej Carina

      Du kan sagtens undlade rødvin, – smag evt. til med rødvinseddike hvis du har det 🙂
      Og ellers bliver den super god alligevel 🙂

      Kh Dianna

    • Cecilie

      5 stars
      Frygtelig oplevelse. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og efter at have smagt det skønneste lasagne nogensinde kan jeg jo aldrig gå tilbage til købeplader/bechamelsauce. En passion er skabt herfra, tak for inspirationen

      • Hej Cecilie

        Åhhh hvor er du sød – det er jeg glad for at høre:)
        Blev helt nervøs da jeg lige så de første ord, hihi 🙂

        Rigtig godt nytår:)

        Kh Dianna

  3. Frederikke Kronborg

    Forstår ikke hvordan man kan blende grønsagerne uden det blevet kogt?

    • Hej Frederikke

      Det er bare i en foodprocessor med dem, og blende dem fint – det er absolut ikke noget problem:)
      Men du kan også bare hakke dem fint hvis du foretrækker det:)

      Kh Dianna

4.95 from 17 votes (15 ratings without comment)

Skriv et svar til Carina Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)