
Lasagne bolognese, en all time favorit herhjemme, både blandt børn og voksne.
Den her lasagne bolognese er virkelig lækker, den er fyldt med smag af gode krydderier, og så er der ikke sparet på parmesanosten skal jeg lige hilse og sige, – hvilket giver en fantastisk smag til bechamelsaucen.
Vi kan godt lige når kødsaucen er godt krydret, det giver en virkelig god smag til lasagnen, – men der kan man selvfølgelig nøjes med at tilføje det man nu engang bedst kan lide.
Kødsaucen kan sagtens laves en dag i forvejen, og lav evt. en ordentlig portion, så der også er lidt til fryseren til de travle hverdage.
Ingredienser
Kødsauce
- 1 kg
hakket oksekød
- 3
store løg
- 3
gulerødder
- 6 fed
hvidløg
- 150 g
tomatkoncentrat
- 3 ds
flåede tomater
- 2 dl
rødvin
- 1/2 tsk
rosmarin
- 1/2 tsk
timian
- 1 tsk
oregano
- 1 tsk
basilikum
- 1/2 dl
olivenolie
-
Salt og peber
Vores bechamel
- 60 g
smør
- 4 spsk
mel
- 1 liter
sødmælk
- 200 g
parmesan, revet
- 1/2 tsk
muskatnød
-
Salt og peber
Andet
- 1 pk
lasagneplader
Sådan gør du
Kødsauce
- Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet masse.
- Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse godt af, gerne 5-10 min, uden det bruner.
- Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentraten svitse med et minuts tid.
- Hæld rødvinen over og lad det koge igennem så alkoholen brændes af.
- Tilsæt de flåede tomater og krydderierne og lad nu kødsaucen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
- Smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
- Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, - uden det bruner.
- Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
- Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber.
- Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, bechamel og lasagneplader og slut af med et tykt lag bechamelsauce.
- Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min.
- Lad lasagnen samle sig i 15-20 min inden den skæres ud og serveres.

Pingback: Vores favorit bolognese - Gourministeriet
Der står den skal sættes sig i 15 til 20 min Så får man da kold lasagne eller !!!!!!!
Hej Michael
Nej slet ikke, – den er jo brændende varm.
En lasagne skal, efter min mening, have lov at sætte sig inden den skæres ud – og den kan sagtens tåle at stå et kvarters tid. Men hvis du ønsker din mad brændende varm, så skal den naturligvis ikke så 15 minutter, – men efter 15 minutter er den altså stadig rygende varm 🙂
Dbh Dianna
Hvis jeg bruger tørret krydderier, hvor meget skal jeg så bruge? 🙂
Hej Camilla
Åhhh, det er tørret krydderi jeg burger i opskriften – så det er de mål du ser 🙂
Kh Dianna
Har aldrig lavet lasagne helt selv med egen bechamel sovs – men det her er den bedste jeg nogensinde har fået! Tusind tak for denne, men også for alle dine andre lækre opskrifter. Du er brand dygtig. Mvh Laura
Hej Laura
Hold op en dejlig besked altså, -hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Tusind tak for din besked, og tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna