Lasagne bolognese - Opskrift på den bedste lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese
Opskrift på lasagne bolognese
Lasagne bolognese - Opskrift på den bedste lasagne bolognese

Lasagne bolognese, en all time favorit herhjemme, både blandt børn og voksne.
Den her lasagne bolognese er virkelig lækker, den er fyldt med smag af gode krydderier, og så er der ikke sparet på parmesanosten skal jeg lige hilse og sige, – hvilket giver en fantastisk smag til bechamelsaucen.
Vi kan godt lige når kødsaucen er godt krydret, det giver en virkelig god smag til lasagnen, – men der kan man selvfølgelig nøjes med at tilføje det man nu engang bedst kan lide.
Kødsaucen kan sagtens laves en dag i forvejen, og lav evt. en ordentlig portion, så der også er lidt til fryseren til de travle hverdage.

Lasagne bolognese - Opskrift på den bedste lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Opskrift på lasagne bolognese
4.97 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kødsauce

  • 1 kg

    hakket oksekød

  • 3

    store løg

  • 3

    gulerødder

  • 6 fed

    hvidløg

  • 150 g

    tomatkoncentrat

  • 3 ds

    flåede tomater

  • 2 dl

    rødvin

  • 1/2 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    timian

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

Vores bechamel

  • 60 g

    smør

  • 4 spsk

    mel

  • 1 liter

    sødmælk

  • 200 g

    parmesan, revet

  • 1/2 tsk

    muskatnød

  • Salt og peber

Andet

  • 1 pk

    lasagneplader

Sådan gør du

Kødsauce

  • Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet masse.
  • Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse godt af, gerne 5-10 min, uden det bruner.
  • Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentraten svitse med et minuts tid.
  • Hæld rødvinen over og lad det koge igennem så alkoholen brændes af.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderierne og lad nu kødsaucen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
  • Smag til med salt og peber.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, - uden det bruner.
  • Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
  • Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.
  • Smag til med salt og peber.
  • Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, bechamel og lasagneplader og slut af med et tykt lag bechamelsauce.
  • Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min.
  • Lad lasagnen samle sig i 15-20 min inden den skæres ud og serveres.
Lasagne bolognese - Opskrift på den bedste lasagne bolognese
Lasagne bolognese – Opskrift på den bedste lasagne bolognese

Kommentarer

  1. Pingback: Vores favorit bolognese - Gourministeriet

  2. Michael

    Der står den skal sættes sig i 15 til 20 min Så får man da kold lasagne eller !!!!!!!

    • Hej Michael
      Nej slet ikke, – den er jo brændende varm.
      En lasagne skal, efter min mening, have lov at sætte sig inden den skæres ud – og den kan sagtens tåle at stå et kvarters tid. Men hvis du ønsker din mad brændende varm, så skal den naturligvis ikke så 15 minutter, – men efter 15 minutter er den altså stadig rygende varm 🙂

      Dbh Dianna

  3. Camilla

    Hvis jeg bruger tørret krydderier, hvor meget skal jeg så bruge? 🙂

  4. Har aldrig lavet lasagne helt selv med egen bechamel sovs – men det her er den bedste jeg nogensinde har fået! Tusind tak for denne, men også for alle dine andre lækre opskrifter. Du er brand dygtig. Mvh Laura

    • Hej Laura

      Hold op en dejlig besked altså, -hvor er det bare dejligt at høre 🙂

      Tusind tak for din besked, og tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse