Lasagne bolognese - Opskrift på den bedste lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Anbefal

Lasagne bolognese, en all time favorit herhjemme, både blandt børn og voksne.
Den her lasagne bolognese er virkelig lækker, den er fyldt med smag af gode krydderier, og så er der ikke sparet på parmesanosten skal jeg lige hilse og sige, – hvilket giver en fantastisk smag til bechamelsaucen.
Vi kan godt lige når kødsaucen er godt krydret, det giver en virkelig god smag til lasagnen, – men der kan man selvfølgelig nøjes med at tilføje det man nu engang bedst kan lide.
Kødsaucen kan sagtens laves en dag i forvejen, og lav evt. en ordentlig portion, så der også er lidt til fryseren til de travle hverdage.

Lasagne bolognese

By Dianna Brinch Personer: 6
Tid: Min. 2 timer

Opskrift på lasagne bolognese

Ingredienser

  • Kødsauce
  • 1 kg hakket oksekød
  • 3 store løg
  • 3 gulerødder
  • 6 fed hvidløg
  • 150 g tomatkoncentrat
  • 3 ds flåede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1/2 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Vores bechamel
  • 60 g smør
  • 3-4 spsk mel
  • 1 liter sødmælk
  • 200 g parmesan, revet
  • 1/2-1 tsk muskatnød
  • Salt og peber
  • Andet
  • 1 pk lasagneplader

Fremgangsmåde

1

Kødsauce Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet masse.

2

Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse godt af, gerne 5-10 min, uden det bruner.

3

Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentraten svitse med et minuts tid.

4

Hæld rødvinen over og lad det koge igennem så alkoholen brændes af.

5

Tilsæt de flåede tomater og krydderierne og lad nu kødsaucen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.

6

Bechamelsauce Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, - uden det bruner.

7

Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.

8

Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.

9

Smag til med salt og peber.

10

Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, bechamel og lasagneplader og slut af med et tykt lag bechamelsauce.

11

Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min.

12

Lad lasagnen samle sig i 15-20 min inden den skæres ud og serveres.

Lasagne bolognese - Opskrift på den bedste lasagne bolognese
Lasagne bolognese – Opskrift på den bedste lasagne bolognese

One Comment

  1. Pingback: Vores favorit bolognese - Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.