Lasagne bolognese - Opskrift på den bedste lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese, en all time favorit herhjemme, både blandt børn og voksne.
Den her lasagne bolognese er virkelig lækker, den er fyldt med smag af gode krydderier, og så er der ikke sparet på parmesanosten skal jeg lige hilse og sige, – hvilket giver en fantastisk smag til bechamelsaucen/mornaysaucen.
Jeg kan godt lige når kødsaucen er godt krydret til min lasagne bolognese, – det giver en virkelig god smag til lasagnen, – men der kan man selvfølgelig nøjes med at tilføje det man nu engang bedst kan lide.
Kødsaucen kan sagtens laves en dag i forvejen, og lav evt. en ordentlig portion, så der også er lidt til fryseren til de travle hverdage.

Lasagne bolognese - Opskrift på den bedste lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Opskrift på lasagne bolognese
4.71 fra 61 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Antal: 6 Personer

Ingredienser

Kødsauce

  • 1 kg

    hakket oksekød

  • 3

    store løg

  • 3

    gulerødder

  • 6 fed

    hvidløg

  • 150 g

    tomatkoncentrat

  • 3 ds

    flåede tomater

  • 2 dl

    rødvin

  • 1/2 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    timian

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

Vores bechamel

  • 60 g

    smør

  • 4 spsk

    mel

  • 1 liter

    sødmælk

  • 200 g

    parmesan, revet

  • 1/2 tsk

    muskatnød

  • Salt og peber

Andet

  • 1 pk

    lasagneplader

Sådan gør du

Kødsauce

  • Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet masse.
  • Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse godt af, gerne 5-10 min, uden det bruner.
  • Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentraten svitse med et minuts tid.
  • Hæld rødvinen over og lad det koge igennem så alkoholen brændes af.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderierne og lad nu kødsaucen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
  • Smag til med salt og peber.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, - uden det bruner.
  • Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
  • Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.
  • Smag til med salt og peber.
  • Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, bechamel og lasagneplader og slut af med et tykt lag bechamelsauce.
  • Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min.
  • Lad lasagnen samle sig i 15-20 min inden den skæres ud og serveres.
Lasagne bolognese - Opskrift på den bedste lasagne bolognese
Lasagne bolognese – Opskrift på den bedste lasagne bolognese

Kommentarer

  1. Pingback: Vores favorit bolognese - Gourministeriet

  2. Michael

    Der står den skal sættes sig i 15 til 20 min Så får man da kold lasagne eller !!!!!!!

    • Hej Michael
      Nej slet ikke, – den er jo brændende varm.
      En lasagne skal, efter min mening, have lov at sætte sig inden den skæres ud – og den kan sagtens tåle at stå et kvarters tid. Men hvis du ønsker din mad brændende varm, så skal den naturligvis ikke så 15 minutter, – men efter 15 minutter er den altså stadig rygende varm 🙂

      Dbh Dianna

  3. Camilla

    Hvis jeg bruger tørret krydderier, hvor meget skal jeg så bruge? 🙂

  4. Har aldrig lavet lasagne helt selv med egen bechamel sovs – men det her er den bedste jeg nogensinde har fået! Tusind tak for denne, men også for alle dine andre lækre opskrifter. Du er brand dygtig. Mvh Laura

    • Hej Laura

      Hold op en dejlig besked altså, -hvor er det bare dejligt at høre 🙂

      Tusind tak for din besked, og tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  5. Bechamelsauce er uden ost. Hvis man kommer ost i, er det en mornaysauce.

    • Hej Stig

      Du har helt ret, – men eftersom lasagne “originalt” laves med bechamel, har jeg valgt at kalde den “vores bechamel” fremfor mornay. Så kan man nemt undlade parmesanen hvis man ikke bryder sig om det 🙂

      Rigtig god dag 🙂

      Dbh Dianna

  6. Camilla

    Bruger du friske eller tørre lassagne plader? Og kan man bruge noget andet ind rødvin?
    Dine opskrifter er så gode vi bruger dem så tit

    • Hej Camilla

      Jeg bruger tørre plader 🙂
      Hvis du ikke ønsker vin undlader du blot, – den er mest en smagsgiver idet den koger ind, så du behøver ikke som sådan erstatte med noget. Dog synes jeg du så skal smage til med lidt rødvinseddike, den tilfører syre og jeg synes den er rigtig god at bruge hvis du undlader vinen. Blot en spiseskefuld eller deromkring 🙂

      Og tak for de søde ord, det gør mig virkelig glad at høre 🙂
      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  7. Marlene

    Hej.

    hvad menes der med at gulerødder, løg og hvidløg skal blendes? skal gulerødderne ikke lige koges først, så de er nemmere at blende eller hvordan? 🙂 jeg vil nemlig af prøve denne opskrift.

    • Hej Marlene

      Nej bestemt ikke, de skal blot blendes rå, – ligesom løg og hvidløg.
      Og har du bladselleri så smid et par stilke i også, det er så lækkert 🙂
      Du kan også hakke det hele fint hvis du foretrækker det, men en lille minihakker blender det fint, også de rå gulerødder.

      Kh Dianna

  8. hvad med tilbehør til den

    • Hej Jan

      Jamen en god panzanella eller caprese ville være fantastisk til, – eller en helt klassisk tomatsalat, evt. med hjemmelavet pesto på toppen:)

      Dbh Dianna

  9. 5 stars
    Suveræn den bedste hjemmelavet lasagne vi har fået til dato!

    • Hej Agner

      Ej hvor er det bare dejligt at høre, det gør mig så glad:) Tusind tak for din flotte bedømmelse:)

      Kh Dianna

  10. Jannie

    Min bechamelsovs blev helt grynet da det kom ud af ovnen, selvom opskriften er fulgt til punkt og prikke. Har du et bud på hvad der er gået galt?

    • Hej Jannie

      Min første tanke er om osten der er brugt har være frosset, eller om parmesanen måske har været for grov?
      Jeg har prøvet samme problem, – den ene gang fordi jeg tilsatte en rest frisk mozzarella fra fryseren (for at bruge den), og den anden gang fordi parmesanen var blevet “blendet” og ikke revet fint.

      Kh Dianna

  11. Har du prøvet at lave bechamelsovsen med majsstivelse i stedet for hvedemel? Skal lave lasagne til en med glutenallergi…

    • Hej Signe

      Nej det har jeg desværre ikke prøvet, – så tør ikke sige om det går eller ikke går.
      Men når det er sagt, så er majsstivelse jo netop til at tykne saucer, så jeg tænker altså sagtens at det går.
      Rør det i lidt ad gangen, og sørg for at varme den godt igennem til den har en lækker cremet konsistens.

      Håber det lykkedes 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)