Mas kødet godt mellem dine hænder, til det ikke længere har de klassiske "hakket oksekød strimler".
Varm en god sjat olie i en stor gryde, og brun kødet godt af. Det må gerne få lidt stegeskorpe inden du hakker det godt med en grydeske. Fortsæt til det er godt brunet og krydr med salt og friskkværnet peber.Læg kødet til side.
Blend løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg fint. Du kan også vælge at blende det groft, eller alternativt hakke det fint i hånden - det er op til dig.
I samme gryde varmes endnu en sjat olie, og grøntsagerne svitses godt af i ca. 10 minutter. Rør undervejs.
Hæld derefter det hakkede oksekød tilbage i gryden, tilsæt tomatkoncentrat og svitse med et minuts tid.
Hæld rødvinen over og lad det koge ind i 5 minutter, og tilsæt derefter tomat og krydderier. Lad kødsaucen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det - rør undervejs.
Smag til med salt og peber.
Mornaysauce
Smelt smørret og pisk melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid.
Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk grundigt. Lad saucen koge op.
Tilsæt revet parmesan og muskatnød, og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 minutter. Rør jævnligt så den ikke brænder på, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, mornaysauce og lasagneplader og slut af med et tykt lag mornaysauce på toppen og drys evt. med lidt mozzarella.
Bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 30-40 minutter, og lad den hvile på køkkenbordet i 15-20 minutter inden den skæres ud og serveres.