Lasagne al forno - Opskrift på ægte restaurant lasagne

Lasagne al forno – Lasagne toppet med bechamel og tomatsauce

Lasagne al forno - Lasagne toppet med bechamel og tomatsauce
Opskrift på den ultimative restaurant lasagne, - snacket og virkelig lækker.
Lasagne al forno - Opskrift på ægte restaurant lasagne

En ultimative restaurant lasagne, – snasket og lækker og toppet med masser af bechamel, tomatsauce og mozzarella. Perfekt at lave hvis du ligger inde med en rest lasagne, – men jeg kan også godt love for, at det er en opgradering af en almindelig lasagne, – så det kan bestemt godt betale sig at lave en lasagne og derefter tilberede på denne måde 🙂
Tilberednings tiden kommer an på om lasagnen er køleskabskold, eller om den lige er kommet ud af ovnen og kun lige har fået lov at sætte sig. Så brug gerne et termometer og tjek temperaturen.
Jeg siger jer, – vi kommer sjældent til at tilberede lasagne på andre måder end denne 😉

Lasagne al forno - Opskrift på ægte restaurant lasagne

Lasagne al forno – Lasagne toppet med bechamel og tomatsauce

Opskrift på den ultimative restaurant lasagne, – snacket og virkelig lækker.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stykker tilberedt lasagne, – det kan være en rest eller frisklavet
  • 200 g revet mozzarella
  • Frisk basilikum til toppen

Tomatsauce

  • 2 dåse hakkede tomater eller polpa
  • 2 løg, finthakket
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk basilikum
  • 2 tsk oregano
  • 1 håndfuld friske basilikumbalde
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Bechamel

  • 40 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1/2 l sødmælk
  • 100 g parmesan, revet
  • 1/2 tsk muskatnød, revet
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med en god sjat olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier, og lad saucen simre i 30 min, – eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumsblade, smag til med salt og peber og stil til side. Den kan også blendes hvis man ønsker den helt glat.

Bechamel

  • Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, – uden det bruner.
  • Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
  • Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, – rør jævnligt så den ikke brænder på.
  • Smag til med salt og peber, og lad den gerne køle lidt af så den sætter sig.

Lasagne al forno

  • Placer de 4 stykker lasagne i hver deres lille fad,- det skal have høje kanter og kunne gå i ovnen eller pizzaovn.
  • Top stykkerne med et godt lag tomatsauce, drys med mozzarella og top derefter med bechamelsauce. Hæld det også ned langs siden på lasagnen. Hæld evt. en smule mere tomatsauce over toppen, for at give den, den helt rigtige blanding på toppen.
  • Bag stykkerne i ovnen ved 250 grader eller så varm ovnen kan blive, til toppen og siderne er godt gyldne og bobler op, og midten af lasagnen er gennemvarm. Tilberednings tiden kommer helt an på om lasagnen er køleskabskold når den sættes i ovnen, eller om den er frisk lavet og lun. Brug derfor gerne et termometer og tjek midten.
    Jeg bagte dem i vores pizza ovn, – der fik de intens varme ved godt 400 grader i ca. 15 min.
  • Server stykkerne toppet med frisk basilikum, – og husk at fadene er ultra varme.
Lasagne al forno - Opskrift på ægte restaurant lasagne
Lasagne al forno – Opskrift på ægte restaurant lasagne
Lasagne al forno - Opskrift på ægte restaurant lasagne
Lasagne al forno – Opskrift på ægte restaurant lasagne

Kommentarer

  1. Stykker lassange, er det lassagepladeer?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*