Lasagne al forno - Opskrift på ægte restaurant lasagne

Lasagne al forno – Lasagne toppet med bechamel og tomatsauce

Lasagne al forno - Lasagne toppet med bechamel og tomatsauce
Opskrift på den ultimative restaurant lasagne, - snacket og virkelig lækker.
IMG_0322-2

En ultimative restaurant lasagne, – snasket og lækker og toppet med masser af bechamel, tomatsauce og mozzarella. Perfekt at lave hvis du ligger inde med en rest lasagne, – men jeg kan også godt love for, at det er en opgradering af en almindelig lasagne, – så det kan bestemt godt betale sig at lave en lasagne og derefter tilberede på denne måde 🙂
Tilberednings tiden kommer an på om lasagnen er køleskabskold, eller om den lige er kommet ud af ovnen og kun lige har fået lov at sætte sig. Så brug gerne et termometer og tjek temperaturen.
Jeg siger jer, – vi kommer sjældent til at tilberede lasagne på andre måder end denne 😉

IMG_0322-2

Lasagne al forno – Lasagne toppet med bechamel og tomatsauce

Opskrift på den ultimative restaurant lasagne, – snacket og virkelig lækker.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 28 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 stykker tilberedt lasagne, – det kan være en rest eller frisklavet
  • 200 g revet mozzarella
  • Frisk basilikum til toppen

Tomatsauce

  • 2 dåse hakkede tomater eller polpa
  • 2 løg, finthakket
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk basilikum
  • 2 tsk oregano
  • 1 håndfuld friske basilikumbalde
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Bechamel

  • 40 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1/2 l sødmælk
  • 100 g parmesan, revet
  • 1/2 tsk muskatnød, revet
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med en god sjat olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier, og lad saucen simre i 30 min, – eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumsblade, smag til med salt og peber og stil til side. Den kan også blendes hvis man ønsker den helt glat.

Bechamel

  • Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, – uden det bruner.
  • Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
  • Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, – rør jævnligt så den ikke brænder på.
  • Smag til med salt og peber, og lad den gerne køle lidt af så den sætter sig.

Lasagne al forno

  • Placer de 4 stykker lasagne i hver deres lille fad,- det skal have høje kanter og kunne gå i ovnen eller pizzaovn.
  • Top stykkerne med et godt lag tomatsauce, drys med mozzarella og top derefter med bechamelsauce. Hæld det også ned langs siden på lasagnen. Hæld evt. en smule mere tomatsauce over toppen, for at give den, den helt rigtige blanding på toppen.
  • Bag stykkerne i ovnen ved 250 grader eller så varm ovnen kan blive, til toppen og siderne er godt gyldne og bobler op, og midten af lasagnen er gennemvarm. Tilberednings tiden kommer helt an på om lasagnen er køleskabskold når den sættes i ovnen, eller om den er frisk lavet og lun. Brug derfor gerne et termometer og tjek midten.
    Jeg bager dem nogle gange i vores pizzaovn eller på grillen. Her får de ved henholdsvis 350-400 grader i pizzaovnen, og 230-250 grader på grillen.
    Bager du ved høj varme i pizzaovnen, skal de ikke stå for langt ide, da de hurtigt kan blive mørke på toppen. Så hold øje, og ryk lidt rundt på dem, – eller sænk temperaturene.
  • Server stykkerne toppet med frisk basilikum, – og husk at fadene er ultra varme.
Lasagne al forno - Opskrift på ægte restaurant lasagne
Lasagne al forno – Opskrift på ægte restaurant lasagne
Lasagne al forno - Opskrift på ægte restaurant lasagne
Lasagne al forno – Opskrift på ægte restaurant lasagne

Kommentarer

  1. Stykker lassange, er det lassagepladeer?

  2. Jeg har ledt efter de små støbejernsfade men kan ikke finde nogen i portionsstørrelser. Enten er de for små eller også for store

    • Hej Mia

      Jeg har set at Pillivuyt har nogle små støbejernsfade der vil være perfekte til retten 🙂

      Dbh Dianna

  3. Hej Dianna
    Ikke for at være på tværs, men Hvis der er ost i en Bechamelsauce sauce bliver det til en Mornaysauce. Nu har jeg bare set det et par gange på jeres ellers så gode site

    • Hej Danny

      Du har helt ret, – og jeg troede faktisk jeg havde fået rettet det, men det havde jeg ikke;-)

      Så tak for påmindelsen:)

      Dbh Dianna

  4. Annemette Dueholm

    Hvor store er de Staun skåle du bruger her?

  5. Annemette Dueholm

    Jeg har læst på specifikationen på staub fadet og pilluyvit fadet og de kan klare ca 250 grader, men du skriver 400 grader. Vi har også en pizzaovn, hvor jeg drømmer om at lave retten, men kan de holde til det

    • Hej Annemette

      Jeg har aldrig oplevet problemer 🙂
      Dem jeg bruger normalt er nogle jeg købte i Netto for evigheder siden, – de har aldrig taget skade 🙂

      Du kan sagtens køre denne ved 250 grader, – dt gør jeg når jeg laver den på grillen, og det bliver ligeså lækkert 🙂

      Kh Dianna

  6. Inge Schmidt

    Hej. Jeg har ikke lige sådan nogle små fade på lager. Kan man lave det i et fad, hvor man så bare sætter stykkerne ned i

    • Hej Inge

      Det kan du sagtens gøre 🙂

      Skær lasagnen i det antal stykker de skal serveres i, og sæt dem i fadet med lidt mellemrum omkring.
      Så kan du nemt hælde ekstra sauce over, så alle sider får 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)