Lasagne al forno - Lasagne toppet med bechamel og tomatsauce
Opskrift på den ultimative restaurant lasagne, - snacket og virkelig lækker.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
4stykkertilberedt lasagne, - det kan være en rest eller frisklavet
200grevet mozzarella
Frisk basilikum til toppen
Tomatsauce
2dåse hakkede tomater eller polpa
2løg, finthakket
5fedhvidløg, finthakket
2tskbasilikum
2tskoregano
1håndfuld friske basilikumbalde
Olivenolie
Salt og peber
Bechamel
40gsmør
2spskhvedemel
1/2lsødmælk
100gparmesan, revet
1/2tskmuskatnød, revet
Salt og peber
Sådan gør du
Tomatsauce
Steg løg og hvidløg af i en gryde med en god sjat olivenolie.
Tilsæt de flåede tomater og krydderier, og lad saucen simre i 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
Tilsæt til sidst friske basilikumsblade, smag til med salt og peber og stil til side. Den kan også blendes hvis man ønsker den helt glat.
Bechamel
Smelt smørret og rør melet ud heri og lad det varme igennem et minuts tid, - uden det bruner.
Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.
Tilsæt revet parmesan og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.
Smag til med salt og peber, og lad den gerne køle lidt af så den sætter sig.
Lasagne al forno
Placer de 4 stykker lasagne i hver deres lille fad,- det skal have høje kanter og kunne gå i ovnen eller pizzaovn.
Top stykkerne med et godt lag tomatsauce, drys med mozzarella og top derefter med bechamelsauce. Hæld det også ned langs siden på lasagnen. Hæld evt. en smule mere tomatsauce over toppen, for at give den, den helt rigtige blanding på toppen.
Bag stykkerne i ovnen ved 250 grader eller så varm ovnen kan blive, til toppen og siderne er godt gyldne og bobler op, og midten af lasagnen er gennemvarm. Tilberednings tiden kommer helt an på om lasagnen er køleskabskold når den sættes i ovnen, eller om den er frisk lavet og lun. Brug derfor gerne et termometer og tjek midten.Jeg bager dem nogle gange i vores pizzaovn eller på grillen. Her får de ved henholdsvis 350-400 grader i pizzaovnen, og 230-250 grader på grillen.Bager du ved høj varme i pizzaovnen, skal de ikke stå for langt ide, da de hurtigt kan blive mørke på toppen. Så hold øje, og ryk lidt rundt på dem, - eller sænk temperaturene.
Server stykkerne toppet med frisk basilikum, - og husk at fadene er ultra varme.