Langtidshævet surdejsbrød - Opskrift på franskbrød med surdej

Langtidshævet surdejsbrød

Super nemt og virkelig lækkert surdejsbrød der har hævet på køl natten over i hævekurv.

Langtidshævet surdejsbrød

By Jes Brinch
Tid: Min. 12 timer

Opskrift på langtidshævet surdejsbrød

Ingredienser

  • 250 gram manitoba hvedemel
  • 250 gram ølandshvede
  • 1 dl tynd surdej, biga
  • 4 dl koldt vand
  • 10 g salt
  • 5 gram gær

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet og tilsæt surdejen.

2

Tilsæt begge slags mel og rør dejen hurtigt sammem.

3

Tilsæt til sidst salt og rør dejen til den slipper skålen, ca. 8 min. på maskine.

4

Hæld dejen i en mel drysset hævekurv, og lad den hæve på køl natten over.

5

Tag hævekurven ud af køleskabet og lad den hvile på køkkenbordet i 2 timer inden bagning.

6

Vend brødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag straks brødet i ca. 35 min. ved 230 grader varmluft, - eller på dampprogram som vi har brugt.

Langtidshævet surdejsbrød - Opskrift på franskbrød med surdej
Langtidshævet surdejsbrød – Opskrift på franskbrød med surdej

Kommentarer

  1. Rikke Buhl

    Hejsa, jeg er ny i surdej. Og tror ikke jeg laver biga surdej..
    Kan man benytte ‘alm..’ til dit lækre franskbrød?
    Mange hilsner fra
    Rikke

    • Hej Rikke

      Beklager den sene svar, – din besked var desværre havnet i spam.
      Hvis du bruger almindelig surdej, der er sur aktiv, så tænker jeg du skal droppen gæren, – eller blot nøjes med et par gram.
      En Biga giver masser af smag men hæver kun en smule og derfor bruges der gær (næsten svarende til en koldhævning).

      Held og lykke med det 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*