Langtidshævet surdejsbrød
Opskrift på langtidshævet surdejsbrød

Super nemt og virkelig lækkert surdejsbrød der har hævet på køl natten over i hævekurv.

Langtidshævet surdejsbrød
Opskrift på langtidshævet surdejsbrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt surdejen.
- Tilsæt begge slags mel og rør dejen hurtigt sammem.
- Tilsæt til sidst salt og rør dejen til den slipper skålen, ca. 8 min. på maskine.
- Hæld dejen i en mel drysset hævekurv, og lad den hæve på køl natten over.
- Tag hævekurven ud af køleskabet og lad den hvile på køkkenbordet i 2 timer inden bagning.
- Vend brødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag straks brødet i ca. 35 min. ved 230 grader varmluft, – eller på dampprogram som vi har brugt.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 228 kcal
Protein (g) : 6g
Fedt (g) : 1g
Kulhydrat (g) : 48 g
Mættede fedtsyrer : 0.1 g
Sukkerarter : 0.2 g
Salt : 488 mg

Hejsa, jeg er ny i surdej. Og tror ikke jeg laver biga surdej..
Kan man benytte ‘alm..’ til dit lækre franskbrød?
Mange hilsner fra
Rikke
Hej Rikke
Beklager den sene svar, – din besked var desværre havnet i spam.
Hvis du bruger almindelig surdej, der er sur aktiv, så tænker jeg du skal droppen gæren, – eller blot nøjes med et par gram.
En Biga giver masser af smag men hæver kun en smule og derfor bruges der gær (næsten svarende til en koldhævning).
Held og lykke med det 🙂
De bedste hilsner
Dianna