Nem og lækker opskrift på en frisk laksesalat med røget laks og friske krydderurter.
Det tager ingen tid at røre en laksesalat sammen, og den kan serveres til det kolde bord, på ristet rugbrød eller friske fransksprød, på madvafler eller i små sprøde krustader som en lille appatizer.
Laksesalat med røget laks laves bedst med et stykke røget laks, som du skærer i små tern eller hakker fint. Køber du laks i skiver kan konsistensen blive for fin.
Laksesalat med røget laks
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g røget laks
- 1 1/2 dl
creme fraiche
- 2 spsk
mayonnaise
- 1/2 lille rødløg, finthakket
- 3 spsk
dild, finthakket
- 2 spsk purløg, finthakket
- 2 spsk citron
-
Salt og peber
-
Evt. krydderurter og lidt finthakket rødløg til toppen
Sådan gør du
- Rør creme fraiche, mayonnaise, rødløg, dild og purløg sammen i en skål.
- Hak laksen fint og vend den i dressingen.
- Smag laksesalaten til med citronsaft, salt og peber, og stil den på køl til den skal serveres.
- Top med finthakkede friske krydderurter og lidt rødløg.
Smagte så godt! Og helt vildt nem at lave til madpakken!
Hej Mia
Ej hvor er det dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Kæmpe hit til frokostbordet og madpakken
Nem og hurtig at lave.
Hvor længe kan den mon holde sig i køleskab?
Hej Kirstine
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak 🙂
Jamen hvis alle ingredienser er friske, så kan den godt holde en 3 dage på køl 🙂
Kh Dianna
Glæder mig til at prøve opskriften.
Er den med kold- eller varmrøget laks?
Hej Lisbeth
Hvor er det dejligt at høre:)
Til denne opskrift er det kold røget laks, – men har også en opskrift med varmrøget laks:)
Kh Dianna
Mums den er god. Jeg har lige lavet den og det smager fantastisk. Jeg har godt nok brugt skyr, da jeg bedre kan lide det
Hej Lena
Hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Helt fantastisk laksesalat, som er super let og hurtig at lave.
Laksesalaten smager pragtfuldt og jeg valgte at give den lidt tørret hjemmedyrket chiliflager, som lige giver den et lille ekstra pift.
Hele familien er vild med den.
Opskriften er nu gemt som en af favoritterne
Hej Christian
Hold op hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak for din besked:)
Og god idé med chilien:)
Dbh Dianna
Jeg tilslutter mig bare koret. Hold da op hvor var den god! Tusind tak!
Hejsa
Ej hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak:)
Kh Dianna
Hvorfor er der forskel på opskriften om der bruges varmt eller koldt røget laks ? Kan det ikke være underordnet ? Du skriver bare du har en opskrift til varmrøget også
Hej Lone
Du kan bruge præcis det du foretrækker. Når folk søger på min blog eller på google, er det blot en god idé af hvad både med det ene og andet.
God dag 🙂
Dbh Dianna
Den er fantastisk god den opskrift. Jeg har efterhånden lavet den mange gange. Den er populær, jeg tror aldrig vi bliver træt af den. Tak for den gode opskrift Dianna.
Stort kram fra Vibbe.
Hej Vibbe
Hold op hvor er det dejligt at høre, hvor bliver jeg bare glad af sådan en skøn besked 🙂
Tusind tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Dbh Dianna
Hej Vil høre om man kan severe det i butterdejsreder
Hej Laila
Det kan du i hvert fald, det smager fantastisk – har selv serveret den i små butterdejsskåle som appetizer flere gange 🙂
Kh Dianna
Nem opskrift i sommerhus. Smagte skønt – også iflg gæster, som ville have opskrift
Hej Tove
Hold op hvor er det en dejlig besked at modtage – tusind tak 🙂
Kh Dianna