Kyllingetærte med svampe og butterdejslåg

Kyllingetærte med svampe og butterdejslåg

Kyllingetærte med svampe og butterdejslåg
Opskrift på omvendt kyllingetærte med svampe og butterdejslåg.
Kyllingetærte med svampe og butterdejslåg

En saftig og velsmagende butterdejstærte med fyld af trevlet kylling og sauterede grøntsager, – frisk timian og en smule fløde.
Tærten er lavet med fyldet i bunden, og toppet med små stykker butterdej som låg, – en omvendt kyllingetærte med butterdejs låg.
Tærten er både nem og hurtig at lave, og så kan du med fordel bruge en rest kylling, hvis du har det liggende.
Server du den med en frisk salat til, – gerne med sprøde salater, frisk tomat, agurk, rødløg og feta, og derudover et lunt stykke brød, har du altså et dejlig mættende og velsmagende måltid.

Kyllingetærte med svampe og butterdejslåg

Kyllingetærte med svampe og butterdejslåg

Opskrift på omvendt kyllingetærte med svampe og butterdejslåg.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Butterdejstærte, Kylling, Tærte
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 150 g bacon, skåret i tern
  • 200 g svampe, skåret i små tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 3 stilke bladselleri, snittet
  • 150 g gulerødder, skåret i små tern
  • 2 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
  • 25 g smør
  • 500 g tilberedt kylling, trevlet
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 1/2 dl bouillon
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1 rulle butterdej
  • Salt og peber
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Steg baconen let gylden i en gryde eller på en pande.
  • Tilsæt svampene, og steg dem med, til de har smidt alt væden.
    Hæld evt. en smule olie ved, hvis det er nødvendigt.
  • Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg og timian, og steg det i 3-4 minutter.
  • Tilsæt smørret og lad det smelte, og vend derefter kylling og hvedemelet i.
  • Varm det igennem et minuts tid, og tilsæt derefter bouillon og fløde.
    Smag til med salt og peber, og lad det små simre i 5-8 minutter, til saucen tykner en smule.
  • Hæld blandingen i et ovnfast fad.
    Er det tilberedt på en pande der kan gå i ovnen, kan du med fordel lade fyldet bliver heri, og lave tærten i panden.
  • Skær butterdejen i mindre stykker, – firkanter, trekanter eller hvad du foretrækker, – og læg dem på toppen af fyldet.
  • Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 minutter.
  • Lad tærten hvile i små 10 minutter inden den serveres.
    Server den med en god grov salat og evt. friskbagt brød til.

Kommentarer

  1. Hej
    Kan man lave tærten klar, minus butterdej, dagen før og bage den færdig med butterdej lige inden servering ?

    • Hej Kate

      Ja du kan sagtens lave fyldet færdigt dagen før, og då bage den dagen efter:)
      Tag gerne fyldet ud af køleskabet 15 minutters tid før den skal i ovnen:)

      Kh Dianna

  2. Hej Dianna
    Tak for hurtigt svar 🙂
    Vh
    Kate

  3. Birgit

    Vores nye yndlings frokost/aftensmad ❤️
    Har serveret den for familien og gæster – alle kan lide den!

4.93 from 14 votes (14 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)