
En saftig og velsmagende butterdejstærte med fyld af trevlet kylling og sauterede grøntsager, – frisk timian og en smule fløde.
Tærten er lavet med fyldet i bunden, og toppet med små stykker butterdej som låg, – en omvendt kyllingetærte med butterdejs låg.
Tærten er både nem og hurtig at lave, og så kan du med fordel bruge en rest kylling, hvis du har det liggende.
Server du den med en frisk salat til, – gerne med sprøde salater, frisk tomat, agurk, rødløg og feta, og derudover et lunt stykke brød, har du altså et dejlig mættende og velsmagende måltid.

Kyllingetærte med svampe og butterdejslåg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 150 g bacon, skåret i tern
- 200 g svampe, skåret i små tern
- 1 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 3 stilke bladselleri, snittet
- 150 g gulerødder, skåret i små tern
- 2 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
- 25 g smør
- 500 g tilberedt kylling, trevlet
- 2 spsk hvedemel
- 2 1/2 dl bouillon
- 1 1/2 dl fløde
- 1 rulle butterdej
- Salt og peber
- 1 sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Steg baconen let gylden i en gryde eller på en pande.
- Tilsæt svampene, og steg dem med, til de har smidt alt væden.Hæld evt. en smule olie ved, hvis det er nødvendigt.
- Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg og timian, og steg det i 3-4 minutter.
- Tilsæt smørret og lad det smelte, og vend derefter kylling og hvedemelet i.
- Varm det igennem et minuts tid, og tilsæt derefter bouillon og fløde.Smag til med salt og peber, og lad det små simre i 5-8 minutter, til saucen tykner en smule.
- Hæld blandingen i et ovnfast fad.Er det tilberedt på en pande der kan gå i ovnen, kan du med fordel lade fyldet bliver heri, og lave tærten i panden.
- Skær butterdejen i mindre stykker, – firkanter, trekanter eller hvad du foretrækker, – og læg dem på toppen af fyldet.
- Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 minutter.
- Lad tærten hvile i små 10 minutter inden den serveres.Server den med en god grov salat og evt. friskbagt brød til.
Hej
Kan man lave tærten klar, minus butterdej, dagen før og bage den færdig med butterdej lige inden servering ?
Hej Kate
Ja du kan sagtens lave fyldet færdigt dagen før, og då bage den dagen efter:)
Tag gerne fyldet ud af køleskabet 15 minutters tid før den skal i ovnen:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Tak for hurtigt svar 🙂
Vh
Kate
Vores nye yndlings frokost/aftensmad ❤️
Har serveret den for familien og gæster – alle kan lide den!
Hej Birgit
Hvor gør det mig bare glad at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna.
Har du nogle opskrifter, hvor aroniabær/surbær indgår? Har en del kg, som pt. er i fryseren. Bruger dem bl.a. optøet og rå på morgenmadsprodukter.
F.eks. opskrift på en god aroniamarmelade? Eller fyld i kagedej?
Hej Helle
Åhhh det har jeg desværre ikke – beklager 🙂
Kh Dianna
Helt klart en ny familiefavorit! Begge pigerne (11 og 15) udbrød af sig selv “Øj, det smager godt – dét må du gerne lave mange gange igen!” – selvom jeg endda havde brugt fedtreduceret bacon og madlavningsfløde 🙂
Hej Christian
Ej det er jeg simpelthen så glad for at høre – tusind tak fordi du skriver det 😉
Kh Dianna
Jeg skal lave tærten til frokost i morgen.
Jeg er lidt usikker mht hvad du mener med”tilberedt kylling, trevlet”!
Skal den trevles i rå tilstand?
– og steges (tilberedes) inden tilsætning med resten i gryden?
Hej Elin
Kyllingen skal tilberedes og så trevles bagefter 🙂
Kh Dianna
Den smager helt fantastisk Opskriften er super let at følge og jeg er vild med at tærten kan gøres klar, så den bare skal en tur i ovnen når gæsterne kommer. Den tærte skal helt sikkert laves igen og igen.
Hej Pia
Det gør mig simpelthen så glad at høre – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna