Opskrift på omvendt kyllingetærte med svampe og butterdejslåg.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Butterdejstærte, Kylling, Tærte
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
150gbacon, skåret i tern
200gsvampe, skåret i små tern
1løg, grofthakket
4fedhvidløg, finthakket
3stilkebladselleri, snittet
150ggulerødder, skåret i små tern
2spskfrisk timian eller 1 tsk tørret
25gsmør
500gtilberedt kylling, trevlet
2spskhvedemel
2 1/2dlbouillon
1 1/2dlfløde
1rullebutterdej
Salt og peber
1sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
Steg baconen let gylden i en gryde eller på en pande.
Tilsæt svampene, og steg dem med, til de har smidt alt væden.Hæld evt. en smule olie ved, hvis det er nødvendigt.
Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg og timian, og steg det i 3-4 minutter.
Tilsæt smørret og lad det smelte, og vend derefter kylling og hvedemelet i.
Varm det igennem et minuts tid, og tilsæt derefter bouillon og fløde.Smag til med salt og peber, og lad det små simre i 5-8 minutter, til saucen tykner en smule.
Hæld blandingen i et ovnfast fad.Er det tilberedt på en pande der kan gå i ovnen, kan du med fordel lade fyldet bliver heri, og lave tærten i panden.
Skær butterdejen i mindre stykker, - firkanter, trekanter eller hvad du foretrækker, - og læg dem på toppen af fyldet.
Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20-25 minutter.
Lad tærten hvile i små 10 minutter inden den serveres.Server den med en god grov salat og evt. friskbagt brød til.