
Den her kyllinge bolognese er helt fantastisk, – smagen er mild og rund og samtidig kraftig og dyb, et kæmpe hit herhjemme.
Jeg vil helt klar anbefale at man lader denne bolognese små simre i minimum 1 1/2 – 2 timer, på den måde sikrer du at kødet og grøntsager når at udvikle så meget smag som mulig, så du får en perfekt kyllinge bolognese. Generelt synes jeg at mange retter bliver bedre jo længere tid de står og simrer, men er tiden ikke til det kan den også serveres efter en time.

Kyllinge bolognese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
hakket kyllingekød
- 2
mellem store gulerødder, skrællede
- 2
løg, pillede og skåret i kvarte
- 1/2
squash
- 3 fed
hvidløg
- 2 dl
hvidvin
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 2 ds
hakkede tomater
- 2 1/2 dl
kyllingboullion, - jeg brugte en hel terning, men smag til undervejs
- 1 tsk
sukker
- 1/2 tsk
oregano
- 1/2 tsk
basilikum
- 1/4 tsk
rosmarin
- 1/4 tsk
timian
- 1god håndfuld
friske basilikumsblade, ca. 4 store stilke
- 1/2 dl Olivenolie , måske lidt mere
-
Salt og peber
- 500 g
spaghetti eller anden pasta, kog som anvist på pakken
-
Frisk revet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Blend gulerødder, løg, squash og hvidløg til en ensartet masse.
- Varm rigeligt olivenolie op i en gryde og svigs grøntsagsmassen i ca. 5-10 min., - et må ikke brænde på.
- Tilsæt kødet og lad det brune med til det er gennemsteg og har samlet sig i mindre klumper, det tager ca. 10 min.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
- Hæld de flåede tomater, krydderier og boullion over og lad nu saucen simre ved middel varme i minimum 1 timer, gerne 1 1/2 - 2 timer.
- 1/2 time inden saucen er færdig tilsættes de friske basilikumsblade og saucen smages til med salt og peber.
- Server med din favorit pasta og rigeligt parmesan på toppen.
Pingback: Morgenmad - Opskrift på spejlæg med kyllingekødsauce og avocado