
Saftig kylling og sprøde grøntsager i den lækreste cremede cajun sauce.
Kylling med cajun sauce kan laves på under 30 minutter, og den rummer så meget smag og fylde.
Følger du opskriften mht. tid, vil dine grøntsager have det lækreste bid, og det går fantastisk sammen med den cremede sauce.
Krydr kyllingebrysterne og vend dem derefter i mel, – det giver en flot og lækker overflade når de steges.
Du kan vælge at lave det hele på samme pande som i opskriften, – eller du kan stege kyllingebrysterne på en pande for sig, det er helt op til dig.
Server din kylling i cajunsauce med kogte ris, kartofler, gnocchi eller din favorit pasta.
Cajunkrydderi/cajunmix kan købes i større supermarkeder eller online, men du kan også blande dig eget efter denne opskrift på hjemmelavet cajun krydderi – klik her.

Kylling i cremet cajun sauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Stegt kylling
- 4 kyllingebryster – ca. 600 g.
- 1 dl hvedemel
- 30 g smør
- 2-3 spsk olie
- 1/2 spsk cajun krydderi – klik her for opskrift
- Salt og peber
Cremet cajunsauce med grøntsager
- 2 peberfrugter, skåret i strimler
- 2 løg, skåret i strimler
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 ds hakkede tomater eller polpa
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 1/2 dl fløde
- 60 g parmesan, revet
- 2 spsk cajun krydderi – klik here for opskrift
- Salt og peber
Derudover
- Ris, pasta eller kartfoler til servering
- Evt. finthakket frisk jalapenos
Sådan gør du
Stegt kylling
- Krydr kyllingebrysterne med salt, peber og en smule cajun krydderi, og vend dem derefter i hvedemel.
- Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, og steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.Læg kylling til side på en tallerken med staniol løst over.
Cremet cajunsauce med grøntsager
- På samme pandesteges løg og hvidløg til løgene er klare.Tilsæt evt. en smule ekstra olie hvis der er behov for det.
- Tilsæt derefter peberfrugterne, og varm med et par minutter inden cajun krydderi drysses over og varmes med et minuts tid.
- Tilsæt tomatkoncentrat, rør det godt ind i retten, og hæld derefter fløden og de hakkede tomater ved.
- Varm saucen igennem i 5 minutter og tilsæt derefter parmesanen.
- Lad saucen simre i yderligere et par minutter og smag til med salt og peber.
- Læg kyllingen tilbage i panden, drys med frisk jalapenos, og server med kogte ris, kartofler eller pasta.Portionsanretter du, kan du undlade at lægen kyllingen tilbage i panden, og anrette på tallerkenen i stedet for – med mindre du lige ønsker at varme kyllingen med.

Hej
Kan der bruger mascarpone her også istedetfor fløde?
Hej Jeanet
Du kan sagtens bruge mascarpone i stedet for:)
Dbh Dianna
Hvis man nu ikke er den største parmesan-fan, hvad tænker du så, man kan udskifte den med?
Hej Christina
Altså du kan skifte den ud med en anden hår ost, – men er det selve smagen som ikke tiltaler dig ved de hårde oste, så undlader du den bare.
Du kan evt. tilsætte lidt revet mozzarella for at gøre saucen “ostet” 🙂
Kh Dianna
Kan du anbefale en salat til kylling i cremet cajun
sauce?
Hej Birgit
Uhhh jeg vil nok gå med en form for rucolasalat, – en enkelt én af slagsen med friske tomater, parmesan, pinjekerner og evt. agurk 🙂
Det vil gå rigtig godt til retten 🙂
Kh Dianna
Hej Diana.
Tror du man kan lave retten i stor gryde?
Vi laver tit dine one pot men i gryde da vi altid laver store portioner☺️
Både mine gæster og jeg var vilde med maden
Hej Hanne
Åhhh hvor dejligt at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker ret med masser af god smag. Jeg brugte mascarpone i stedet for fløde og blendede sovsen, da mine drenge ikke bryder sig om peberfrugter. Det gjorde bestemt ikke retten dårligere. Ikke sidste gang vi laver den!
Jeg gav altså retten 5 stjerner:)
Elsker denne ret
Tusind tak for de søde ord Sandie 🙂
Kh Dianna