Krydret græskargryde med kikærter og spinat - Opskrift på vegetarisk gryderet

Krydret græskargryde med kikærter og spinat

Krydret græskargryde med kikærter og spinat
Opskrift på græskargryde med varmekrydderier, kikærter og spinat.
Krydret græskargryde med kikærter og spinat - Opskrift på vegetarisk gryderet

Græskargryde med varme krydderier, kikærter og spinat, – nem og lækker vegetarisk gryderet fyldt med smag. Den er krydret med bl.a. masala, spidskommen og chili, – krydderier der giver en perfekt varme til retten sammen med hvidløg og ingefær.
Denne græskargryde er fyldig og fyldt med proteiner og kostfibre, – den er mættende og drøn nem at lave.
Og lad dig ikke forskrække af ingredienslisten, det er ingredienser du højst sansynligt har stående i forvejen, – og ellers er de alle nemme at få fat på i det lokale supermarked.

Græskargryde med masala
Denne her græskargryde er en rigtig efterårsret, – perfekt med sæsonens græskar og relativ billig at lave, hvis du har basiskrydderierne liggende i forvejen.
Jeg bruger hakkaido græskar til denne ret, – men du kan også bruge f.eks. butternut squash eller sød kartoffel.

Krydret græskargryde med kikærter og spinat - Opskrift på vegetarisk gryderet

Krydret græskargryde med kikærter og spinat

Opskrift på græskargryde med varmekrydderier, kikærter og spinat.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.77 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Mellemøsten
Keyword: Efterår, Gryderet, Hokkaido
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g græskar, skåret i mundrette bider
  • 1 peberfrugt, skåret i mindre tern
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2 rød chili, finthakket – smag til
  • 2 cm ingefær, fintrevet – ca 1 spsk
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 1/2 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 ds tomat passata eller polpa
  • 15 g smør
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk mild chilipulver
  • 1 nip sukker
  • Salt og peber

Tilbehør inspiration

Sådan gør du

  • Varm smør og olie i en gryde og steg græskar stykkerne af i 5-8 minutter, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, hvidløg, chili, ingefær og peberfrugt og steg det med et par minutter, – drys derefter med krydderierne.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm det med et minuts tid, og drys derefter melet over og vend det sammen.
  • Tilsæt mælken , rør det godt sammen og kog op, – og hæld derefter tomater og fløde ved.
  • Lad retten simre ved middel varme i 8-10 minutter, eller til græskarret er mørt.
  • Hæld kikærter og spinat i gryden, og vend det hele sammen til spinaten er faldet sammen.
    *Juster evt. konsistensen med en smule vand hvis du ønsker den tyndere.
  • Smag til med salt og peber, og server græskargryden med kogte ris og/eller pandestegte naan, kold creme fraiche og hakket persille.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)