Græskargryde med varme krydderier, kikærter og spinat, – nem og lækker vegetarisk gryderet fyldt med smag. Den er krydret med bl.a. masala, spidskommen og chili, – krydderier der giver en perfekt varme til retten sammen med hvidløg og ingefær.
Denne græskargryde er fyldig og fyldt med proteiner og kostfibre, – den er mættende og drøn nem at lave.
Og lad dig ikke forskrække af ingredienslisten, det er ingredienser du højst sansynligt har stående i forvejen, – og ellers er de alle nemme at få fat på i det lokale supermarked.
Græskargryde med masala
Denne her græskargryde er en rigtig efterårsret, – perfekt med sæsonens græskar og relativ billig at lave, hvis du har basiskrydderierne liggende i forvejen.
Jeg bruger hakkaido græskar til denne ret, – men du kan også bruge f.eks. butternut squash eller sød kartoffel.
Krydret græskargryde med kikærter og spinat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g græskar, skåret i mundrette bider
- 1 peberfrugt, skåret i mindre tern
- 2 håndfulde frisk spinat
- 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
- 1 løg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2 rød chili, finthakket – smag til
- 2 cm ingefær, fintrevet – ca 1 spsk
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2 spsk hvedemel
- 3 1/2 dl mælk
- 1 dl fløde
- 1 ds tomat passata eller polpa
- 15 g smør
- 1 spsk olie
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk mild chilipulver
- 1 nip sukker
- Salt og peber
Tilbehør inspiration
- Kogte ris
- Pandestegte naan – opskrift klik her
- Creme fraiche
- Hakket bredbladet persille
Sådan gør du
- Varm smør og olie i en gryde og steg græskar stykkerne af i 5-8 minutter, – krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg, hvidløg, chili, ingefær og peberfrugt og steg det med et par minutter, – drys derefter med krydderierne.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm det med et minuts tid, og drys derefter melet over og vend det sammen.
- Tilsæt mælken , rør det godt sammen og kog op, – og hæld derefter tomater og fløde ved.
- Lad retten simre ved middel varme i 8-10 minutter, eller til græskarret er mørt.
- Hæld kikærter og spinat i gryden, og vend det hele sammen til spinaten er faldet sammen.*Juster evt. konsistensen med en smule vand hvis du ønsker den tyndere.
- Smag til med salt og peber, og server græskargryden med kogte ris og/eller pandestegte naan, kold creme fraiche og hakket persille.